УКР РУС

Ювентус – Інтер: Саррі відчепив претендента на Скудетто, а Дибала затьмарив Роналду, який зі шкіри ліз у 1000-му матчі

9 березня 2020 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Стара синьйора" відсвяткувала важливу перемогу над Інтером (2:0) у центральному матчі 26 туру Серії А. Огляд поєдинку читайте на "Футбол 24".

Італійський футбол перебуває у полоні коронавірусного переполоху. Поєдинок Інтера та Ювентуса виглядав одним з найцікавіших у сезоні, але головною інтригою стали не задуми тренерів, а те, чи взагалі відбудеться Дербі Італії. У підсумку відбулося – на тиждень пізніше та без глядачів. Обидві команди ведуть боротьбу з Лаціо за чемпіонство. Такого класного сезону в Серії А чекали давно.

Гіганти проти вірусу: Роналду та Лукаку покликані врятувати сезон Серії А

Ювентус активніше розпочав матч і створив низку хороших моментів. Хандановічу відразу довелося рятувати Інтер – Де Лігт головою замикав подачу з кутового. Роналду перевірив пильність голкіпера дальнім пострілом, а потім вивів на удар Матюйді, однак словенець знову зіграв на відмінно. "Стара синьйора" домінувала в контролі м'яча та проходила редути Інтера – персональний пресинг Антоніо Конте регулярно провалювався.

У середині тайму "нерадзуррі" поступово почали вирівнювати гру. Спершу були неточні удари Барелли та Кандреви, потім гостріше бив Брозовіч. Щенсни витягнув м'яч з кута, коли хорват отримав пас від Мартінеса та розрядив гармату з-за меж штрафного майданчика. Перевага Ювентуса зникла, Інтер вже грав на рівних, хоча й створював трішки гірші нагоди. До кінця першої половини зустрічі найкращий шанс забити після стандарту мав Бонуччі.

По перерві Інтер взагалі закріпився на чужій половині, встановивши тотальне володіння м'ячем. Однак конвертувати це все в моменти не вдавалося. Натомість "нерадзуррі" отримали гол у власні ворота: Сандро прокинув на Матюйді, той прострілив у воротарський майданчик на Роналду, м'яч відскочив до Ремзі, а валлієць загнав його в сітку. Гол, який не випливав з тодішньої картини гри та який повністю змінив цю картину.

Повівши у рахунку, Ювентус повернув м'яч у своє розпорядження, класно комбінував та тиснув на ворота Хандановіча. Майже всі атаки завершувалися невдалими ударами Роналду – Кріштіану явно ними зловживав. Господарі подвоїли рахунок внаслідок проблиску геніальності у Дибали, який вийшов на останні півгодини. Пауло розкішно прийняв діагональ, змістився в центр, обігрався з Ремзі та послав м'яч у кут зовнішньою частиною стопи. Фантастика!

Розкішне соло Дибали у відеоогляді матчу Ювентус – Інтер – 2:0

Антоніо Конте спробував перевернути гру замінами – з'явилися на полі Еріксен, Гальярдіні та Санчес. Інтер відвоював м'яч, але з завершенням атак було скрутно. Єдиний по-справжньому небезпечний епізод виник завдяки активності Весіно. Хавбек запресингував "б'янконері" на фланзі, вийшов на оперативний простір і відкинув під удар Еріксену – данець пробив над воротами.

До фінального свистка Ювентус повністю контролював ситуацію, присікаючи атаки Інтера в зародку. На останніх хвилинах Роналду міг зробити рахунок розгромним, але не влучив у дальній кут. "Стара синьйора" довела справу до логічної перемоги, набрала 63 очки та повернулася на вершину Серії А. Інтер з 54 заліковими балами залишився третім у таблиці – шанси на чемпіонство різко зменшилися.

Ювентус перевершив Інтер – планом, інтенсивністю, класом

Нинішній Юве має потужніший і ширший склад, ніж в Інтера. Чемпіонські надії міланців сконцентровані на тренері – Антоніо Конте швидше за Мауріціо Саррі доносить свої ідеї футболістам. Як наслідок, "нерадзуррі" до березня залишалися в боротьбі за Скудетто, рівно проходячи дистанцію.

Однак з 4 поєдинків проти прямих конкурентів (Ювентуса та Лаціо) вони програли 3. Через нестачу класу в топ-матчах Інтер за два тижні випав з переліку претендентів на титул – вже -9 очок від лідера, нехай і з грою в запасі.

Саррі добре підготувався до Дербі Італії. Його команда, за винятком кількох часових відрізків, контролювала гру. Ювентус затискав Інтер в його володіннях, будував цікаві атаки, а після втрат грамотно блокував суперника контрпресингом – 55% відборів господарі здійснили на чужій половині.

Інтер перехоплював ініціативу та навіть спробував повозити Юве на старті другого тайму, однак це тривало зовсім не довго. Гості чимало били по воротах Щенсни та видали статистику, яку не соромно показати людям (17:13 за ударами). Втім, якщо копнути глибше, побачимо низьку якість: лише 4 постріли з меж штрафного майданчика (у Юве – 11), лише один удар потягнув на більш як 0.05 xG. Виникала ілюзія рівної гри, хоча Ювентус гостріше атакував і не підпускав до своїх воріт.

"Б'янконері" ізолювали ударну пару форвардів Інтера. Лукаку та Мартінес (в сумі відіграли 170 хвилин) вдвох рідше зустрічалися з м'ячем, ніж Пауло Дибала (не провів на полі й півгодини). Аргентинець, до слова, затьмарив і водночас врятував Роналду. Кріш проводив 1000-й матч у кар'єрі та дуже хотів відзначитися (9 разів бив по воротах). Але так і не зумів, втративши 11-матчеву гольову серію в матчах Серії А. На його щастя, головною темою стали не невдалі авантюрні удари, а сольний прохід партнера.

Поява Дибали з лави запасних взагалі показова. Саррі випустив футболіста, який підсилив гру команди та самотужки створив ефектний гол. Тоді як Конте кинув у бій гравців, які не додали конструктиву атакам і виглядали просто не готовими до матчу такого рівня. В Інтера банально слабший підбір виконавців. Як кількісно, так і якісно. Міланський центр поля сьогодні значно поступався центрхавам Ювентуса. Дуже приємне враження справили Ремзі та Бентанкур.