УКР РУС

Феноменальний Роналду хет-триком розбив Атлетіко в Турині та вивів Ювентус у чвертьфінал Ліги чемпіонів

12 березня 2019 Читать на русском

Туринський Ювентус розгромив мадридський Атлетіко з рахунком 3:0 у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і оформив вихід до чвертьфіналу. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Зі стартових хвилин Ювентус закрив Атлетіко на власній половині поля. Туринці повністю контролювали гру, а в разі втрати м'яча відразу ж застосовували активний пресинг. Це мало дати результат уже на 4-й хвилині, коли м'яч опинився у сітці воріт мадридців. Однак, арбітр скасував взяття воріт через нібито фол Роналду на Облаку за секунду до гола. Відеоповтор залишив неоднозначне враження – здається, Кріштіану спочатку зіграв у м'яч, а вже потім зачепив словенського кіпера.

Ювентус – Атлетіко – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Цей епізод трохи остудив запал "Старої синьйори", й Атлетіко зумів відтіснити господарів зі своїх володінь. На 10-й хвилині "матрацники" вийшли в першу позиційну атаку, але завершилась вона невдалим навісом Аріаса на трибуни. У відповідь Юве почав активніше застосовувати фланги, якими в атаку постійно підключались Канселу та Спінаццола. Упродовж кількох хвилин Турин буквально бомбардував штрафний майданчик Атлетіко подачами то зліва, то з правого краю, але оборона під керівництвом Дієго Годіна грала без збоїв.

Ювентус – Атлетіко: онлайн-трансляція матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – як це було

Поступово осміліли в атаці й мадридці. Спочатку Сауль наважився на удар метрів із 20-ти, а потім і Грізманн пробив здалеку – сейв Щенсни. Та ця активність Атлетіко, зрештою, далася взнаки в обороні. На 27-й хвилині Бернардескі несподівано опинився на лівому фланзі та організував подачу звідти на дальню стійку, а Роналду протиснув Хуанфрана й головою відправив м'яч у сітку – 1:0!

Зупинятися на досягнутому Юве не збирався й майже відразу почав готувати ґрунт для другого гола. Знову взявся проявити себе Бернардескі. Для початку Федеріко небезпечно пробивав зі штрафного – над перекладиною, а потім вирішив пробити бісіклетою після навісу – дуже неточно. Ще один момент виник перед перервою, коли Роналду знову бив головою після подачі, але цього разу постріл португальця пройшов повз ворота. А на 45+2-й хвилині міг покарати туринців за марнотратство Мората: К'єлліні втратив позицію й екс-форвард Ювентуса без перешкод пробивав із лінії воротарського, але не влучив у ворота.

Зарядженими на камбек туринці вийшли й на другий тайм. І вже на першій хвилині могли святкувати успіх, але Манджукіч не зміг пробити головою після класного навісу Роналду. Та довго чекати на другий гол Юве не довелося: на 48-й хвилині вивірену подачу з правого флангу в забитий м'яч матеріалізував Кріштіану – хоч його удар Облак і парирував, але відбив з-за лінії воріт – 2:0!

Дубль Роналду дозволив господарям зрівняти рахунок за сумою двох матчів. Але заспокоюватись гравці Ювентуса не збиралися й продовжували грати в тому ж ключі – контроль м'яча, активний пресинг і постійне створення напруги на чужій половині поля. Це дозволило підопічним Аллегрі періодично створювати нові моменти для взяття воріт. Наприклад, Бернардескі в середині тайму мав нагоду забивати, але не зміг акцентовано пробити головою після надцятого навісу.

Про серйозність намірів вирвати перемогу ще в основний час засвідчили й заміни господарів. Спочатку лівого оборонця Спінаццолу змінив Пауло Дибала (Канселу перейшов на лівий фланг оборони, а Джан "сів" на правий), а пізніше замість блідого Манджукіча вийшов юний талант Мойзе Кін. Атлетіко в якийсь момент намагався перехопити ініціативу, але Турин без проблем зумів погасити ці потуги "матрацників".

Почалася і гра нервів на полі. Атлетіко, розуміючи, що в атаці нічого не клеїться, почав провокувати гравців Юве. Та арбітр вчасно зміг зупинити вибух емоцій К'єлліні, Морати, а також їхніх імпульсивних партнерів.

В останні 10 хвилин Ювентус пішов у вирішальну стадію бою за чвертьфінал. На 82-й хвилині героєм всієї Італії міг стати 19-річний Кін, коли вискочив віч-на-віч із Облаком. Але його удар повз кіпера оминув дальній кут. Як виявилося, титул героя у цей вечір був зарезервований для іншого. На 86-й хвилині Бернардескі прорвався у штрафний майданчик і був збитий суперником – пенальті. До позначки, звісно ж, підійшов Кріштіану Роналду й рішуче розвів Облака та м'яч по різних кутах – 3:0 – божевілля уболівальників та Кріштіану-молодшого на трибунах і сльози радості Джорджини Родрігес.

Після такого Ювентус на класі довів матч до перемоги й героїчно виборов путівку до 1/4 фіналу ЛЧ, оформивши черговий камбек на першій стадії плей-офф сезону 2018/19. Із такою формою Роналду навряд туринців надто цікавить, хто буде їхнім суперником у чвертьфіналі...