УКР РУС

"Їхати заробляти гроші в країну-агресорку – це злочинно": історик розніс ФІФА, УЄФА і адептів "спорту поза політикою"

29 січня 2023 Читать на русском

Український історик та відеоблогер Владлен Мараєв зневажає людей та організації, які прикривають свою ницість порожніми гаслами.

"Тема про "спорт поза політикою" зараз дуже актуальна. Моя позиція тут чітка – не може бути спорт поза політикою. Це таке романтично-ідеалістичне гасло від ФІФА, УЄФА, але воно так не працює. По-перше, спорт завжди робили частиною політики. Пригадайте Олімпіаду-80 в СРСР і потім в Лос-Анджелесі в 1984 році. Це були чисто політизовані заходи. Одні країни бойкотували там, потім інші відповіли...

Шевченко і Блохін увійшли до топ-10 футболістів-політиків: "Підтримав Януковича у 2004 році"

Футбол те саме. Він завжди використовувася як частина певної політики і промоушену. Тож моя позиція чітка – якщо футболіст грає у відомих клубах, то він у будь-якому разі публічна особа. Треба розуміти, що він не просто спортсмен, який просто гарно грає, заробляє гроші і самореалізується. Як публічна особа чи навіть зірка, він обов'язково є прикладом для багатьох людей.

І це накладає на нього дуже серйозні зобов'язання перед цими людьми. Бо на нього дивляться, його будуть наслідувати. Він буде прикладом, зокрема, для молоді, яка завжди орієнтується на таких людей. Говорити "Я не знаю, хто винен у початку війни", "Я не знаю, хто на кого напав" чи їхати заробляти гроші в країну-агресорку – це не те що аморально, це просто злочинно", – резюмував Мараєв в інтерв'ю Футбол 24.

Тимощук та інші зрадники, смерть Лобановського, двійники Мессі і Мудрика – унікальне інтерв'ю про український футбол