УКР РУС

Євро-2020, кваліфікація: Італія гарантувала собі вихід із групи, Швеція знищила Мальту

12 жовтня 2019 Читать на русском

Відбулися поєдинки 7-го туру відбору на Євро-2020 в групах D, E та J.

Євро-2020, кваліфікація

Група D

Грузія – Ірландія – 0:0

Данія – Швейцарія – 1:0

Гол: Поульсен, 85

Група J

Боснія і Герцеговина – Фінляндія – 4:1

Голи: Хайровіч, 29, П'яніч, 37 (п), 58, Ходжіч, 73 – Пох'янпало, 49

Італія – Греція – 2:0

Голи: Жоржінью, 63 (п), Бернардескі, 78

Ліхтенштейн – Вірменія – 1:1

Голи: Фрік, 72 – Барсегян, 19

Група F

Фарерські острови – Румунія – 0:3

Голи: Пушкаш, 74, Мітріта, 83, Кешеру, 90+4

Мальта – Швеція – 0:4

Голи: Даніелсон, 11, Ларсон, 58, 71 (п), Агюс, 66 (авт)

Україна – Литва: Маліновському немає рівних, рішення Шевченка себе виправдали – оцінки збірній за впевнену перемогу

У стартовому матчі ігрового дня Грузія та Ірландія так і не змогли порадувати глядачів забитими голами. Господарі, що логічно, більше володіли м'ячем, але створити реальної загрози біля воріт суперника так і не змогли. Пізніше Данія завдяки голу Юссуфа Поульсена обіграла Швейцарію.

Цей результат не задовільнив Ірландію, яка втратила шанси збільшити свою перевагу на вершині турнірної таблиці групи D. Данія вже скористалася можливістю наздогнати британців за кількістю очок. Грузія набрала всього 5 пунктів, але досі зберігає шанси на подолання кваліфікації. Швейцарія, маючи матч у запасі, відстає від лідерів на 4 очки.

У групі J Боснія та Герцеговина не залишила жодних шансів Фінляндії. Боснійці забили у ворота суперника чотири м'ячі, а пропустили лише один. Відзначалися Хайровіч, П'яніч (двічі) та Хайровіч, за фінів забив Пох'янпало. Вірменія не зуміла втримати перемогу над Ліхтенштейном. На гол Барсегяна у першому таймі після перерви влучним ударом відповів Фрік. На даний момент Фінляндія випереджає Вірменію та Боснію у боротьбі за вихід з групи всього на 2 очки.

Для збірної Італії сьогоднішній вечір видався неймовірно успішним. "Скуадра адзурра" вийшла на матч проти Греції у незвичній темно-зеленій формі, а для Леонардо Бонуччі, який розпочав гру із капітанською пов'язкою, поєдинок проти греків став 92-м у складі національної команди. Тепер Лео замикає топ-10 найдосвідченіших гравців в історії апеннінської збірної.

За увесь перший тайм господарі жодного разу не завдали удару в площину воріт Греції, хоча й володіли значною територіальною перевагою. В середині другої половини Жоржінью вивів команду Роберто Манчіні вперед, реалізувавши пенальті в другому матчі за збірну поспіль. Згодом Федеріко Бернардескі збільшив перевагу "адзуррі" до двох м'ячів, встановивши остаточний рахунок – 2:0.

Ця перемога дозволила збірній Італії набрати 21 очко і за три тури до завершення групового етапу відбору гарантувати собі участь у фінальній частині Євро-2020. Раніше за "скуадру адзурру" це зробила лише Бельгія.

У групі F Румунія лише наприкінці матчу зуміла вирвати перемогу над Фарерськими островами. Голи у свій актив записали Георге Пушкаш, Александру Мітріта та Клаудіу Кешеру. Румуни продовжують відчайдушну боротьбу зі шведами за другу путівку у фінальну частину Євро-2020, наразі відстаючи від опонента на одне очко. Швеція у своєму поєдинку легко розібралася з Мальтою, забивши у ворота футбольного "карлика" чотири "сухих" м'ячі.