УКР РУС

Євро-2020, кваліфікація: Вербіч завдав першої поразки Кендзьорі, автогол Пашаєва, розгромні перемоги Бельгії та Австрії

6 вересня 2019 Читать на русском

Триває п'ятий тур кваліфікації до чемпіонату Європи-2020. У битві "динамівців" сильнішим виявився Вербіч, білоруси здобули першу перемогу, а Бельгія та Австрія повеселилися від душі.

Євро-2020, кваліфікація, 5 тур

Естонія – Білорусь – 1:2

Голи: Сорга, 54 – Наумов, 48, Скавиш, 90+2

Кіпр – Казахстан – 1:1

Голи: Сотіріу, 39 – Щеткін, 2

Словенія – Польща – 2:0

Голи: Струна, 35, Спорар, 65

Австрія – Латвія – 6:0

Голи: Арнаутовіч, 7, 53 (пен), Забітцер, 13, Штайнборс, 76 (аг), Лаймер, 80, Грегоріч, 85

Сан-Марино – Бельгія – 0:4

Голи: Батшуаї, 43 (пен), 90+2, Мертенс, 57, Шадлі, 63

Уельс – Азербайджан – 2:1

Голи: Пашаєв, 26 (аг), Бейл, 84 – Емрелі, 59

Шотландія – Росія – 1:2

Голи: МакГін, 11 – Дзюба, 40, Жирков, 59

Білорусь у компенсований час зуміла дотиснути на виїзді Естонію – переможний гол забив Скавиш, якому момент створили Стасевич і Матвейчик. Перед тим суперники обмінялися голами на старті другого тайму. Наумов скористався подачею Стасевича зі стандарту, а Сорга швидко зрівняв рахунок.

У підсумку естонці все ж поступилися та залишилися на дні групи С. Сьогоднішня перемога принесла Білорусі перші очки у кваліфікації – 3 пункти та 4 місце у квінтеті з Нідерландами та Німеччиною.

Казахстан на виїзді шокував Кіпр вже на другій хвилині – Щеткін вивів гостей вперед. Наприкінці першого тайму Сотіріу відновив паритет, забивши у ворота екс-українця Дмитра Непогодова. Фінальний свисток зафіксував нічию – 1:1. Казахи розмістилися на 3 місці у групі I – 7 очок.

Євро-2020: Нідерланди на виїзді перемогли Німеччину у неймовірному матчі з шістьма голами

У Словенії зустрілися два "динамівці" – в гості до Вербіча завітав Кендзьора зі збірної Польщі. Беньямін вийшов на лівому фланзі атаки своєї команди, а Томаш – на правому фланзі оборони своєї. Відтак, вони грали безпосередньо один проти одного. Ще й під однаковим номером – 21-м.

Кендзьора програв другу декілька дуелей і сфолив проти Вербіча. Беньямін виконував стандарти господарів, але забити не зумів. Наприкінці першого тайму вінгер Динамо мав прекрасну можливість подвоїти перевагу Словенії – відмінно зіграв Фабіанскі.

А перший гол на 35-й хвилині словенці забили після помилки Кендзьори. Томек з Лєвандовскі під час подачі кутового не втримали у власному штрафному Спопара. Той скинув головою на партнера – господарі вийшли вперед.

На 60-й хвилині Вербіч пішов з поля, і Словенія відразу забила вдруге – Спорар скористався пасом Ілічіча. Кендзьора відіграв увесь матч, однак врятувати Польщу від поразки не зумів. 2:0 – Кадра зазнала першої невдачі в групі G, але все одно залишилася на вершині турнірної таблиці. Словенія, набравши 8 пунктів, піднялася на третє місце. Між ними Австрія, яка сьогодні знищила Латвію (6:0).

Оцінки за очний матч у футболістів Динамо від SofaScore поганенькі: Вербіч – 6,2 (найгірший результат серед основного складу Словенії), Кендзьора – 6,5 (середній показник поміж поляками).

Павло Пашаєв невдало з'їздив з Азербайджаном в Уельс. У середині першого тайму захисник Олександрії забив дивний автогол після пострілу Бейла та рикошету.

Кавказці відігралися зусиллями Емрелі, але Бейл під завісу зустрічі вирвав перемогу для валлійців. Як наслідок, Азербайджан залишився на останньому місці групи Е з нулем залікових балів. В Уельса 6 очок і третє місце. Ну а Пашаєв через автогол став найгіршим гравцем матчу.

Бельгія легко знищила Сан-Марино, а Росія в тій же групі І переграла в гостях Шотландію. У "червоних дияволів" максимальна кількість очок і перше місце, а в росіян – друга сходинка та на 3 бали менше.

Відбір до Євро-2020: Іспанія ледве не втратила перемогу над Румунією, Ірландія вирвала нічию у двобої зі Швейцарією