УКР РУС

Євро-2020: Казахстан сенсаційно розгромив Шотландію у першому турі відбору, Кіпр не помітив Сан-Маріно

21 березня 2019 Читать на русском

Збірна Казахстану несподівано легко перемогла команду Шотландії (3:0), а кіпріоти розтрощили збірну Сан-Маріно (5:0) в дебютних матчах кваліфікації на чемпіонат Європи-2020.

Євро-2020, кваліфікація

Група I, 1-й тур

Казахстан – Шотландія – 3:0

Голи: Перцух, 6, Вороговський, 10, Зайнутдінов, 51

Кіпр – Сан-Маріно – 5:0

Голи: Сотіріу, 19, 23 (обидва – пенальті), Кусулос, 26, Ефрем, 31, Лайфіс, 56

Казахстан красиво забив прем'єрний м'яч кваліфікації Євро-2020

Шотландці виявилися не готовими до стартового натиску казахів і пропустили двічі вже в перші 10 хвилин. Спочатку Юрій Перцух класно обробив передачу Меркеля з глибини поля, а потім Ян Вороговський класно зіграв на випередження і в один дотик замкнув пас Куата.

На другу половину матчу збірна Шотландії вийшла з наміром переламати хід зустрічі, але команда Казахстану вже на старті тайму фактично зняла всі питання щодо переможця. Це Суюмбаєв навісив із лівого флангу, а Бактієр Зайнутдінов виграв верхову боротьбу й головою відправив м'яч у дальній кут воріт Бейна.

Отже, 3:0 – несподівана перемога Казахстану. До слова, весь поєдинок у складі господарів відіграли два етнічних українці – воротар Дмитро Непогодов і оборонець Сергій Малий.

Не вийшло боротьби й у другому матчі цієї групи. Збірна Кіпру за перші півгодини матчу забила 4 м'ячі сан-марінцям. Спочатку П'єрос Сотіріу двічі реалізував пенальті, а потім забили Йоанніс Кусулос та Георгіос Ефрем. Остаточний рахунок у поєдинку встановив Константінос Лайфіс, який відзначився на 56-й хвилині. Перемога дозволила кіпріотам поки очолити групу I відбору на Євро-2020.