УКР РУС

Євро-2018 U-19: Україна перемогла Туреччину – півфінал і путівку на Чемпіонат світу приносить зв'язка Динамо

23 липня 2018 Читать на русском

Україна і Туреччина зустрічалися у 3 турі юнацького Чемпіонату Європи 2018 U-19. Звіт і рахунок матчу читайте на "Футбол 24"

Україна здолала Францію та зіграла внічию проти Англії на шляху до півфіналу. Туреччина ж програла цим суперникам із загальною різницею 2:8. Команда Петракова повинна була не програти туркам, аби пробитись в 1/2 фіналу Євро-2018. У разі перемоги та гіршого результату англійців у паралельному матчі можна було замахнутись і на перше місце, що в пыдсумку й вдалося.

Чемпіони світу і зірки для Барселони і Реала: кого Україна вже шокувала на Євро-2018 U-19

Українці почали, як і анонсував їхній тренер. Віддали м'яч аутсайдерам, зате частенько вибігали в контратаку та частіше пробивали по воротах (6:4 загалом, 2:1 у площину). Один з таких випадів приніс швидкий гол. Знову спрацювала зв'язка атакувальних півзахисників київського Динамо. Гіоргі Цітаішвілі віддав другий на турнірі гольовий пас на Сергія Булецу, і 19-річний хавбек забив свій 2-й гол на нинішньому Чемпіонаті Європи.

По перерві збірна України стала частіше володіти м'ячем і майже не допускала турків до своїх воріт. За весь тайм наші суперники завдали лише 1 прицільний удар в бік воріт Кучерука, зробивши загалом ще дві спроби.

У матчі Англії та Франції з рахунком 5:0 перемогли "ле бльо". Відтак Україна набирає 7 очок і виходить у півфінал з 1-го місця, а це означає зустріч за крок до фіналу проти Португалії, що поступилась в групі A лише Італії. Матч відбудеться 26 липня. В іншому півфіналі італійці зустрінуться проти феноменальних французів.

Відзначимо, що збірна України також здобула путівку на Чемпіонат світу 2019 U-20, який пройде у Польщі.

Євро-2018 U-19. Група B, 3 тур

Україна – Туреччина – 1:0

Гол: Булеца, 8