УКР РУС

Ярославський: Зараз би не погодився відпустити Маркевича у збірну України

14 березня 2021 Читать на русском

Екс-президент Металіста Олександр Ярославський розповів про дружбу з Мироном Маркевичем, з яким свого часу зробив харківський клуб третьою силою в українському футболі.

"З Маркевичем ми друзі дотепер, просто менше спілкуємося з огляду на те, що немає футболу. Можемо зідзвонитися, вітаємо один одного.

Маркевич готовий повернутися в Харків – знамените тріо може возз'єднатися у відновленому клубі

У нас був колектив однодумців. Офіціозу не було, але це був більше клуб однодумців, ніж стандартна поведінка в клубах.

Перехід Маркевича у Дніпро? Я жодних дозволів не давав, тому що вони з Красніковим рік ще пропрацювали в Металісті. Я просто всіх попередив, щоб не потрапили у боргові зобов'язання, тому що в Металісті відповідав за це я. В результаті, ніхто з них не потрапив у боргову яму Курченка, окрім гравців, які залишилися без зарплат.

Після збірної Маркевич більше часу став приділяти Металісту. Зараз я б ніколи не пішов на суміщення посад – потрібно займатися чимось одним. Це неможливо. Я б ніколи не віддав Маркевича, якби й сам не вважав би це правильним. Так, Коломойський допомагав, але не він був ініціатором запрошення Маркевича. На якомусь етапі це спрацювало, але не у довгостроковій перспективі", – сказав Ярославський у коментарі програмі BurBuzz.

Нагадаємо, Маркевич тренував Металіст з 2005 по 2014 роки. З 1 лютого 2010-го паралельно прийняв збірну України, якою керував у 4 матчах (три перемоги і одна нічия). Покинув "синьо-жовтих" у серпні цього ж року.

"Мальдіні – майже брат": інтерв'ю Шевченка про найважливіший гол у кар'єрі, відродження Мілана і Златана в збірній