УКР РУС

ЧС-2018 Японія – Польща: мінімальна перемога "Кадри" в нецікавому матчі та нелогічний вихід Японії в плей-офф

28 червня 2018 Читать на русском

Польща обіграла Японію в останньому матчі групового етапу чемпіонату світу-2018. Звіт про матч читайте на сайті "Футбол 24".

Команди розпочали матч активно. Японія та Польща обмінялися різкими випадами, проте завдати удару по воротах суперника так і не змогли. На 4-й хвилині Гросіцкі здійснив хороший прохід, проте не зміг віддати зручну передачу на Роберта Лєвандовскі, удар форварда Баварії заблокували захисники.

Японія – Польща – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Перші 10 хвилин поєдинку поляки працювали на статистику точних передач та володіння м'ячем. Наприкінці першої десятихвилинки Японії вдалося перехопити м'яч та вибігти в атаку, але навіс Нагамото не знайшов жодного з партнерів. За дві хвилини поляки повторили обрізку в захисті, Нагамото знову виконав навіс, але Сіндзі Окадзакі забракло влучності.

Після цього Японія перехопила ініціативу. Йошинорі Муто класно пробив з лінії карного майданчика, але Лукаш Фабіанскі здійнив непоганий сейв та врятував свою команду від гола.

Наступної атаки Японії довелося чекати лише 2 хвилини. На щастя для Фабіанскі, удар Готоку Сакаї був спрямований просто йому до рук. Підопічні Адама Навалки спробували провести декілька позиційних атак, але не змогли вигадати нічого такого, що б змусило японських захисників нервувати.

На 22-й хвилині Каміль Глік після навісу з кутового завдав першого удару по воротах Японії, проте польський захисник порушив правила у боротьбі проти опонента.

Перший по-справжному небезпечний момент створили поляки на 32-й хвилині матчу. Каміль Гросіцкі відгукнувся на навіс та здійснив сильний удар головою з меж позначки пенальті, але Кавасіма у карколомному стрибку відбив удар. Японці одразу ж відповіли швидкою атакою, і знову досвідчений Фабіанскі змушений був вступати у гру після удару Такаші Усамі.

Японія – Польща: текстова онлайн-трансляція матчу ЧС-2018, – як це було

До кінця першого тайму Японія виконала декілька кутових, але завдати удару по воротах так і не змогла. Заслужені нулі на табло після першого тайму.

Старт другого тайму теж видався нудним. Після відпочинку команди спробували збільшити швидкість, але створити бодай якусь небезпеку біля воріт суперника не змогли. Японії вдавалося добре задіювати фланги, але завершальним передачам бракувало точності.

На 60-й хвилині перша небезпечна атака Польщі закінчилася голом. Ян Беднарек відгукнувся на передачу партнера та відкрив рахунок у грі. Японці одразу побігли відіграватися, але підопічні Адама Навалки вдало страхували своїх партнерів.

Реальний шанс відігратися Японія мала на 73-й хвилині, але Йосіда не зміг спрямувати м'яч у ворота після подачі з кутового. Поляки відповіли швидкою атакою, але Роберт Лєвандовскі промахнувся з вбивчої відстані.

На 82-й хвилині матчу Польща ледь не подвоїла перевагу. Гросіцкі виконав простріл, і захисник ледь не спрямував "смугастого" у власні ворота.

Кінцівка поєдинку моментами не запам'яталася. Польща здобула першу і єдину перемогу на Мундіалі, Японія вийшла в 1/8 фіналу ЧС-2018 завдяки меншій кількості жовтих карток, ніж у Сенегалу, який мінімально поступився Колумбії.

ЧС-2018 Сенегал – Колумбія: команда Пекермана без Хамеса вийшла у плей-офф, вибивши Мане із турніру

Гра "хто створить менше моментів"

Якщо відверто, команди не виправдали довіри глядачів, змусивши тих, хто слідкував за поєдинком, пошкодувати про втрачений час. Польща після розгромної поразки від Колумбії вже перепросила своїх шанувальників за невдалу гру на Мундіалі, тому не відчувала потреби лізти вперед.

Японія ж будувала свою гру за принципом "заб'ємо – добре, не заб'ємо – сподіватимемось на Колумбію та на різницю жовтих карток". Гравці Піднебесної активно задіювали фланги та намагалися закидати суперника навісами, з чого високі беки "Кадри" лише сміялися. Декілька атак все ж завершилися ударами по воротах, які Лукаш Фабіанскі сприймав радше як розминку. Наприкінці поєдинку команди взагалі познущалися з глядачів, організувавши перепасовку без жодного пресингу. У плані видовищності поєдинок заслуговує на "двійку".

Англія – Бельгія: команди визначать долю першого місця у групі G, яке не дає жодної переваги – подробиці

Лєвандовскі знову розчарував

По ходу матчу склалося враження, що зірковий форвард думками вже вдома або на відпочинку. Лєвандовскі мало рухався, майже не вступав у боротьбу. Можна сказати, що Роберт просто "відбував номер". Після такої гри нападника навряд чи боси європейських грандів стануть у чергу до офісу Баварії з 200 млн євро напоготові. Єдиний момент в матчі Лєвандовскі змарнував, хоча форвард його рівня мав реалізовувати цей шанс із закритими очима. Нападник продемонстрував, що без партнерів витягувати матч самостійно, як це роблять Роналду і Мессі, він не може.

Польща заслужено покидає ЧС-2018. Команда не показала якісної гри та спостерігатиме за перебігом турніру по телевізору. Що ж стосується Японії, то перемога команди в 1/8 фіналу Мундіалю здається менш ніж малоймовірною. Хоча хтозна, цей чемпіонат світу показав, що андердоги здатні нищити фаворитів...

ЧС-2018. Група Н, 3 тур

Японія – Польща – 0:1

Гол: Беднарек, 60