УКР РУС

"Як в Європі, у нас не буде": Шаблій спрогнозував вплив зупинки футболу на клуби УПЛ

31 березня 2020 Читать на русском

Відомий агент Вадим Шаблій переконаний, що вимушена пауза у футболі не стане критичною для клубів УПЛ.

"На даний момент, крім скасування матчів і тренувань, коронавірус ніяк не відбивається на футболістах. Їм ніхто не пропонував знизити зарплату або відмовитися від неї. Поки всі клуби тримають цю ситуацію під контролем. Я думаю, що такої ситуації, як в Європі, у нас не буде. Клуби залежать від власників. Народних клубів у нас немає.

Шаблій прокоментував інформацію про бажання Вест Хема відпустити Ярмоленка в інший клуб

Барселона повністю залежить від глядачів, продажу клубної символіки. У нас інша ситуація. Наші клуби повністю на забезпеченні окремих людей. У кожного олігарха різний бізнес. Один займається металом, інший сільським господарством. Український футбол переживе це все так само, як в 2014-му. Хтось збанкрутує, хтось виживе.

Якщо у клубів будуть проблеми – це нормальна ситуація. Будемо сідати і розмовляти. Проблем додавати клубам ніхто не буде. Футболісти теж люди і мають піти на поступки. У кожного футболіста є пункти в контракті про форс-мажор. Але вони по-різному трактуються. Зараз всі переживають про те, що буде далі. Коли дограють чемпіонат. 90% божеволіють. Вони не можуть без тренувань", – сказав Шаблій в ефірі телеканалу Футбол 1.

"Роздуті бюджети і 100-мільйонні трансфери – це вже історія": Олег Смалійчук – про футбольний бізнес в умовах колапсу