УКР РУС

"Я народився і виріс в Донецьку": екс-капітан молодіжної збірної України пояснив свій перехід в російський клуб

24 січня 2021 Читать на русском

Захисник Олександр Мігунов розповів, чому зупинився на Чайці, яка виступає у російській ФНЛ.

"Були варіанти залишитися в Україні, кликали в Казахстан, але вирішив вибрати Чайку. Я народився і виріс в Донецьку. Батькам буде простіше їздити до мене в гості. Плюс всі говорять, що ФНЛ – хороший чемпіонат, за яким стежать. Хочу проявити себе на новому рівні. Чемпіонат Росії об'єктивно сильніший за український. Хотілося б спробувати свої сили і в РПЛ, але поки я в ФНЛ і хочу прогресувати тут.

Тимощук: Як би кому не хотілось, думки моєї сім'ї пов'язані із Санкт-Петербургом

В молодіжній збірній спілкувалися із Зінченком, але зараз вже ні. Радився зі старшими хлопцями з Дніпропетровська. Сергій Кравченко, з яким ми грали в Дніпрі, сказав, що ФНЛ – відмінний вибір. Мої друзі-футболісти сказали те саме. І ось я тут", – цитує Мігунова офіційний сайт Чайки.

Нагадаємо, оборонець виховувався у структурі Дніпра, в якому й розпочав професіональну кар'єру у 2011 році. З 2015 по 2017 рр. належав донецькому Шахтарю, однак виступав переважно в орендах (в Маріуполі та Олімпіку). Також встиг пограти в СК Дніпро-1, Колосі та карагандинському Шахтарі. Останнім клубом Олександра став брестський Рух, який він покинув після закінчення сезону. У складі молодіжної збірної України провів 11 матчів, один – з капітанською пов'язкою.

Голодуючі Поволжя-5: повний список українців, які виступають у чемпіонаті Росії – куми знову разом, новачки і ганьба