УКР РУС

Лестер переміг Саутгемптон і вийшов на друге місце в АПЛ, Челсі у більшості дотиснув Фулхем

16 січня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 19-го туру АПЛ провели чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 19-й тур

Вулверхемптон – Вест Бромвіч – 2:3

Голи: Сілва, 38, Болі, 43 – Перейра, 8 (пен), 56 (пен), Аджаї, 52

Лідс – Брайтон – 0:1

Гол: Мопей, 17

Фулхем – Челсі – 0:1

Гол: Маунт, 78

Вилучення: Робінсон, 44 (Фулхем)

Лестер Сіті – Саутгемптон – 2:0

Голи: Меддісон, 37, Барнс, 90+5

Ігрову програму вікенду в англійській Прем'єр-лізі відкривав поєдинок Вулверхемптон – Вест Бромвіч. Гості розпочали активніше і вже на 8-й хвилині матчу Робінсон впав у штрафному суперника і заробив одинадцятиметровий, який без особливих проблем реалізував Перейра. Проте, довго радіти гравцям Вест Бромвіча не судилось – на 38-й Фабіу Сілва зрівняв, а під завісу тайму Болі вивів "вовків" уперед.

Моурінью поставив Бейлу ультиматум на тренуванні – відеокамери все "почули"

Одразу по перерві "дрозди" зрівняли – Аджаї, після подачі з кутового, головою спрямував м'яч у сітку. На 56-й рефері призначив ще один пенальті, і знову у ворота "вовків". Перейра не схибив і цього разу – 2:3. До останніх хвилин матчу гравці "Вулвз" відчайдушно намагались відігратись, однак більше забити не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Вест Бромвіча – 2:3.

Продовжив ігровий день поєдинок Лідс – Брайтон. На 17-й хвилині гості вирвались у стрімку контратаку, яка завершилась передачею Мак Аллістера на дальню стійку та ударом Мопея у порожні ворота – 0:1. Підопічні Марсело Б'єлси намагались зрівняти рахунок, але до кінця першого тайму не змогли завдати жодного удару у площину воріт.

У другій половині зустрічі господарі набагато більше володіли м'ячем, проте ніяк не могли пробити захист "чайок", та й з точністю ударів була проблема. Зрештою, ворота Брайтона у цьому матчі залишились "неприступною фортецею". Поразка Лідса – 0:1.

Челсі на виїзді зустрічався із Фулхемом. Під завісу першої половини зустрічі Робінсон у грубому підкаті збив з ніг Аспілікуету та отримав за це пряму червону. "Дачники" пішли на перерву засмученими.

З перших хвилин другого тайму лондонці використовували чисельну перевагу та набагато більше володіли м'ячем. Вони вдвічі більше били по воротах, але забити змогли аж на 78-й. Маунт своєчасно опинився на добиванні у штрафному майданчику та з вбивчої відстані вистрілив у правий кут – без шансів для голкіпера. У меншості шансів відігратись у "дачників" практично не було, тому фінальний свисток зафіксував перемогу Челсі – 0:1.

Програму дня закривав домашній поєдинок Лестера проти Саутгемптона. В разі перемоги "лиси" піднялись би на другу позицію в таблиці, впритул наблизившись до МЮ, але і у "святих" були високі цілі – виграш порівняв би їх з Ман Сіті, який замикає групу ЛЧ. Перший тайм цієї битви пройшов у рівній боротьбі, в якій команди обмінювались непоганими ударами, але більше пощастило Лестеру: на 37-й хвилині Меддісон отримав проникний пас на правий край штрафного, відтер корпусом захисника й пробив у ближній кут – 1:0!

Цей рахунок протримався до перерви, а після неї господарі суттєво посилили тиск на ворота Саутгемптона. Втім, на 74-й хвилині "святі" могли відігратись завдяки дальньому удару Армстронга – на жаль для гостей, стійка врятувала Лестер. У компенсований же час Барнс добив суперника, реалізувавши вихід віч-на-віч. 2:0!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ