УКР РУС

Борнмут сенсаційно розгромив Лестер, Тоттенхем здобув вольову перемогу над Арсеналом: 35-й тур АПЛ, неділя

12 липня 2020 Читать на русском

У рамках 35-го туру АПЛ відбулось 4 матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 35-й тур

Вулверхемптон – Евертон – 3:0

Голи: Хіменес, 45+2 (пен), Дендонкер, 47, Жота, 74

Астон Вілла – Крістал Пелас – 2:0

Голи: Трезеге, 45+4, 59

Тоттенхем – Арсенал – 2:1

Голи: Сон Хин Мін 19, Алдервейрелд, 81 – Ляказетт, 16

Борнмут – Лестер Сіті – 4:1

Голи: Станіслас, 65 (пен), Соланке 67, 87, Еванс, 83 (автогол) – Варді, 23

Вилучення: Союнчю, 69

Ігрову програму дня відкривав поєдинок Вулверхемптон – Евертон. На 26-й хвилині Поденсе обіграв двох захисників, вийшов віч-на-віч із воротарем і пробив у лівий нижній кут воріт, однак голкіпер впорався із цим ударом. Під завісу тайму Дінь, у штрафному майданчику, виконав жорсткий підкат у стрибку і арбітр призначив пенальті. Його реалізував Хіменс – голкіперу не вдалось вгадати кут, у який був спрямований удар. Команди пішли на перерву за мінімальної переваги "вовків".

Манчестер Сіті знищив Брайтон: Стерлінг курйозно оформив хет-трик, Зінченка випустили на третину свята

Одразу по перерві господарям вдалось закріпити перевагу. Це Нету навісив у карний майданчик, а Дендонкер головою спрямував м'яч у лівий кут воріт. Остаточного розгрому "ірискам" завдав Діогу Жота на 74-й. Він отримав довгу навісну від Невеша і з одинадцяти метрів вистрілив у лівий нижній кут – без шансів для голкіпера. Гостям створити небезпечних моментів у другому таймі не вдалось. Фінальний свисток зафіксував розгромну поразку Евертона – 3:0.

Астон Вілла приймала Крістал Пелас. Вже на 8-й хвилині господарі змогли відкрити рахунок, але після перегляду VAR гол було скасовано – арбітр помітив гру рукою. Під завісу тайму Трезеге після навісу з стандарту своєчасно опинився на дальній стійці і замкнув простріл ударом в лівий кут.

Після перерви господарі зуміли закріпити перевагу. На 59-й Хуріхейн віддав передачу на Трезеге, який вийшов віч-на-віч із воротарем та низом пробив точнісінько під праву стійку. Трохи згодом, на 75-й, нагоду забити втратили гості. Це ван Анхольт увірвався у штрафний і миттєво пробив по центру воріт, однак удар був занадто слабким і голкіпер легко взяв м'яч. Далі команди здебільшого перепасовувались у центрі полі і небезпечних моментів більше не створили.

Арсенал на виїзді зустрічався із Тоттенхемом. На 16-й хвилині "каноніри" відкрили рахунок. Це Ляказетт, з лінії штрафного майданчика, завдав шедеврального удару у ліву дев'ятку. Проте, довго радіти гостям не судилось. На 19-й Сон Хин Мін випередив захисника, вийшов віч-на-віч із голкіпером та легко його перекинув. Команди пішли на перерву за нічийного рахунку.

Після перерви "каноніри" мали можливість вийти уперед. Це Обамеянг, на 59-й хвилині, підхопив м'яч у штрафному та миттєво пробив, однак м'яч влучив у поперечину. Покарання за марнотратство прийшло на 81-й. Сон Хин Мін навісив з кутового, а Алдервейрелд головою спрямував шкіряного у праву дев'ятку. Після цього Арсенал усіма силами пішов в атаку, але відігратись не вистачило часу.

Завершував ігровий день поєдинок Борнмут – Лестер Сіті. Для господарів ситуація у турнірній таблиці була плачевною, тому їх влаштовувала тільки перемога. Не зважаючи на це, гості відкрили рахунок вже на 23-й хвилині. Це Джеймі Варді на добиванні спрямував шкіряного у ворота. Команди пішли на перерву за мінімальної переваги "лисів".

На 65-й, за фол у штрафному, арбітр призначив одинадцятиметровий у ворота Лестера. Його реалізував Станіслас – голкіпер вгадав кут, але удар був надто сильним. Одразу на 67-й свою команду вивів уперед Соланке. Він виконав чудовий індивідуальний прохід та "пробив" воротаря. А на 69-й, після перегляду VAR арбітром "лиси" залишились у меншості – вилучення отримав Союнчу. Борнмут одразу пішов у атаку. На 83-й Станіслас пробивав, але м'яч влучив у Еванса і рикошетом залетів у ворота. Під завісу зустрічі остаточного розгрому Лестеру завдав той же Соланке. Він на ривку перехопив передачу захиснику, вийшов віч-на-віч із голкіпером та пробив низом під праву стійку. Фінальний свисток зафіксував розгромну поразку "лисів" – 4:1.

Завдяки цій перемозі Борнмут з 31-м очком піднявся на 18-те місце та отримав шанс випередити Уотфорд у боротьбі за збереження прописки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ