УКР РУС

Арсенал завдяки хет-трику Обамеянга здолав Лідс, МЮ втратив очки, Евертон несподівано поступився Фулхему

14 лютого 2021 Читать на русском

У рамках недільної програми 22-го туру АПЛ відбулися чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 24-й тур

Саутгемптон – Вулверхемптон – 1:2

Голи: Інгз, 24 – Невеш, 53 (пен), Нету, 65

Вест Бромвіч – Манчестер Юнайтед – 1:1

Голи: Діань, 2 – Фернандеш, 44

Арсенал – Лідс – 4:2

Голи: Обамеянг, 13, 41 (пен), 48, Бельєрін, 45, – Стрьойк, 59, Кошта, 69

Евертон – Фулхем – 0:2

Голи: Маджа, 48, 65

Саутгемптон у рідних стінах приймав Вулверхемптон. У середині першого тайму "святі" вийшли уперед – Армстронг навісив у штрафний майданчик, а Інгз в дотик спрямував м'яч у сітку. "Вовки" намагались нав'язувати боротьбу, однак до перерви нічого створити не змогли.

Манчестер Сіті розгромив Тоттенхем: кінець Моурінью-тренера та прекрасний матч блискучого Зінченка

У другій половині зустрічі гості зрівняли завдяки пенальті, який без особливих проблем реалізував Невеш. Це надихнуло гравців "Вулвз" і на 66-й Нету навозив кількох захисників у карному майданчику і пробив повз голкіпера – 1:2. "Святі" одразу кинулись в атаку і до кінця матчу відчайдушно намагались вирвати хоча б нічию, однак забити так не змогли. У підсумку – перемога Вулверхемптона – 1:2.

Манчестер Юнайтед у матчі з Вест Бромвічем повинен був повернути собі другу сходинку турнірної таблиці та на декілька залікових балів відірватись від Лестера, однак з перших хвилин гра не задалась. "Дияволи" пропустили швидкий гол – Галлахер ювелірно подав у штрафний, а Діань головою замкнув. Зрівняти змогли аж під завісу тайму – відзначився Бруну Фернандеш.

У другому таймі гості захопили володіння м'ячем та багато атакували, однак вийти уперед ніяк не вдавалось. "Дрозди" також не відсиджувались в обороні та постійно нагадували про себе небезпечними контратаками. Зрештою, забити не вдалось жодній і фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Лідс завітав у гості до Арсенала. Ще у першій половині зустрічі "каноніри" оформили собі комфортну перевагу у рахунку. Дублем відзначився Обамеянг (один він забив з пенальті), а під завісу тайму перевагу закріпив Бельєрін.

Після перерви лондонці не думали зупинятись і на 48-й Обамеянг оформив хет-трик. Тільки після цього підопічні Марсело Б'єлси зібрались і почали відігруватись. На 59-й один гол відквитав Стрьойк, який головою замкнув навіс Рафіньї з кутового. Трохи згодом, на 69-й, ще один поклав Кошта – 4:2. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні гості. Арсенал святкує перемогу.

Фулхем на виїзді зустрічався з Евертоном. Гольова засуха у матчі тривала аж до 48-ї хвилини, коли дебютант "дачників" Джош Маджа замкнув простріл Айни на дальню стійку. "Іриски" ніяк не відповідали й на 65-й 22-річний орендований у французького Бордо нападник оформив дубль. Підопічні Карло Анчелотті одразу зібрались і пішли в атаку, однак до кінця матчу відквитати хоча б один гол так і не змогли. Впевнена перемога Фулхема – 0:2.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ