УКР РУС

Втікач Шахтаря вийшов на зв'язок з "гірниками" – журналіст озвучив нові подробиці скандального зникнення гравцяlight

15 жовтня 2023 Читать на русском

Головний редактор "ПРОФУТБОЛ Digital" Володимир Звєров розповів про деталі втечі Олександра Роспутька до Росії.

"Наступного дня після матчу був чартерний рейс з Брюсселя в Польщу, на який сідала і основна команда, і молодіжка. Олександр Роспутько разом з усіма здав валізу в багаж, отримав посадковий талон, але не з'явився на посадку. Перша думка: як таке взагалі можливо?

"Людина, яка свідомо вважала, що Україна бомбить Донбас": журналіст пролив світло на скандальне зникнення гравця Шахтаря

Наскільки я знаю, вже в автобусі, який їде по летовищу, представники клубу почали ставити один одному питання: "Де Роспутько?" Перший автобус під'їхав до літака, другий, його немає. Аеропорт в Брюсселі великий, міг загубитися. Але коли він вимкнув телефон, вже почали щось підозрювати.

Роспутько пішов у вбиральню, зняв з себе костюм Шахтаря, вдягнувся в "цивільне", повилогінювався і повидаляв себе з усіх соцмереж. В літаку зрозуміли, що він зник, але зв'язку з ним не було, тож полетіли без нього.

Після того, як Шахтар прибув до України, Роспутько вийшов на контакт з представниками "гірників" і поговорив з ними. Вони йому чітко дали зрозуміти, мовляв, що ти робиш. Він транзитом через Стамбул, наскільки я розумію, полетів на Росію і тільки після розмови з Шахтарем до нього почало доходити, що він накоїв. Адже Шахтар у разі його неповернення буде вимагати чималу компенсацію – у Олександра чинний контракт з донеччанами до червня 2024 року", – розповів Звєров в авторській програмі на ПРОФУТБОЛ Digital.

Нагадаємо, 19-річний Роспутько зник після матчу Юнацької ліги УЄФА проти Антверпена, а згодом, опинившись у Російській Федерації, попросив притулку у країни-окупанта.

Досвід справи Зінченка не залишає втікачу з Шахтаря жодних шансів – аналіз скандальної ситуації від спортивного юриста