УКР РУС

"Все відбувалося на моїх очах. 90% будівель постраждало": Бутко – про російську окупацію під Києвом

26 вересня 2022 Читать на русском

Новачок Зорі Богдан Бутко відверто розповів про окупацію росіянами села Мощун у Бучанському районі, де він проживає.

"Я перебував дев’ять днів у Мощуні після того, як розпочалася повномасштабна війна. Все відбувалося на моїх очах. Коли вже прилетіло біля мого будинку, то ми сіли в машину та поїхали. Саме село пережило окупацію двічі. Спочатку зайшли, потім вийшли, згодом знову захопили і покинули. Ми встигли евакуюватися з Мощуна, виїжджали вже одними з останніх, тому в селі мало людей залишалося.

"Зробили там бананову республіку, як з Мелітополя": новачок СК Дніпро-1 – про життя в російській окупації

Зі мною жили четверо людей, ми взяли сусідів до себе, тому що їм було страшно жити у своєму будинку. Їхали всі разом, ще двох охоронців зі свого селища я вивозив. Виїжджали машиною, багато речей було, але змогли нормально виїхати.

Ми стабільно допомагаємо людям у селі. З друзями організовували допомогу і зараз продовжуємо це робити. Адже багатьом людям треба різні речі. Незабаром вже зима, тому треба теплі речі, ковдри, подушки тощо. Люди повертаються, життя налагоджується, у когось залишився дах над головою, у когось – ні. Чимало людям допомагають волонтери. Життя повернулося.

Так, 90% будівель постраждали. Вони не всі зруйновані, але чимало домівок по-різному отримали пошкодження. Мій будинок також. У мене вилетіли вісім вікон, паркан, гараж, двері", – цитує Бутка Український футбол.

"Шість хвилин? Це забагато": гравець Чорноморця не згоден з арбітром, засмучений поразкою Шахтарю та переживає за ЗСУ