УКР РУС

Ворскла продовжує опускатись у фінансову прірву – Жеваго вийшов із ради директорів головного спонсора полтавців

30 грудня 2022 Читать на русском

Над "зелено-білими" все сильніше згущаються хмари.

Українського мільярдера та власника Ворскли Костянтина Жеваго декілька днів тому було заарештовано у Франції і відправлено під варту. Ув'язненого можуть повернути на батьківщину – правоохоронні органи Франції розглядають екстрадиційний запит України про його видачу. Засідання має відбутися 5 січня.

Бюджет Ворскли скоротиться майже удвічі – арешт Жеваго поховав амбіції полтавців

У Ворсклі вже заявили, що працюватимуть в режимі жорсткої економії – бюджет клубу буде скороче майже на 50%. Тепер стало відомо, що Жеваго вийшов із ради директорів головного спонсора "зелено-білих" – компанії Ferrexpo. "Компанія повідомляє, що пан Жеваго залишає раду директорів Ferrexpo plc. Правління вживає заходів, щоб офіційно задокументувати його відставку", – йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, почесний президент Ворскли підозрюється у розкраданні 2,5 мільярдів гривень банку "Фінанси та кредит" через офшорні компанії. З жовтня 2019 року Жеваго оголошено у всеукраїнський розшук, а з липня 2021 року – у міжнародний. За даними журналу Forbes, власник полтавського клубу входить до топ-5 найбагатших людей України – його статки оцінюються в 1,4 мільярда доларів.

Жеваго потрапив у руки правосуддя через сумнівний "ритуал" – журналіст розкрив подоробиці затримання власника Ворскли