УКР РУС

"Вони не бояться суперлюдей": Михайленко назвав головну перевагу українських легіонерів над представниками УПЛ

24 квітня 21:20 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Наставник збірної України U-19 Дмитро Михайленко оцінив перспективи української молоді, яка грає за кордоном.

"Ніколи в юнацьких збірних не було такої кількості легіонерів. Добре це чи погано? Це просто факт. Зараз така ситуація в країні, і багато гравців поїхало за кордон. Але це не говорить про те, що вони мають якийсь кращий рівень, ніж футболісти в Україні.

Михайленко оцінив суперників збірної України U-19 на Євро-2024: "Усіх можна перемагати"

Але що може бути з часом? Тому що дуже велика кількість гравців зараз грає. Рахунок іде не на сотні, на тисячі. Ми рахували за 4-ма віковими категоріями з 2005 по 2008 роки – це 3500 гравців.

Це дуже велика кількість. З часом це дасть нам якість. Думаю, будуть гідні гравці з хороших клубів, вже адаптовані до європейського футболу. А зараз багато гравців ще тільки адаптуються.

Але це вже дуже цікава тенденція, тому що вони приїжджають дуже впевнені в собі. Змінюється і психологія, змінюється і погляд на багато речей, тому що життя в Європі трошки змінює їхню парадигму та ставлення до всього. Ти тільки поважаєш гравців з Німеччини, Італії, з провідних країн, але ти їх уже не боїшся. До цього був якийсь страх, що якщо це іспанці чи німці, то вони – суперлюди. А зараз приїжджають вільні люди, впевнені в собі. Це дуже впадає в очі", – сказав Михайленко у коментарі прес-службі УАФ.

Нагадаємо, збірна України U-19 кваліфікувалась на Євро-2024 і згідно з результатами жеребкування потрапила до групи А, де зіграє з командами Північної Ірландії (господар змагань), Норвегії та Італії.

"Заплакав, коли ступив на українську землю": бразилець №2 для Динамо робив дублі в ЛЧ і змінив життя на 180 градусів