УКР РУС

Вінісіус забив перший гол за Реал у 18 років – де були в його віці найкращі футболісти сьогодення

5 листопада 2018 Читать на русском

18-річний Жуніор Вінісіус поступово починає виправдовувати покладені на нього надії в мадридському Реалі. А ким були в його віці топ-10 гравців за підсумками голосування на "Найкращого гравця-2018" – читайте далі.

Реал придбав Вінісіуса у Фламенго в липні 2018 року, коли йому виповнилося 18. Цей трансфер вартістю 45 мільйонів євро став найдорожчим для мадридців за останні 4 роки. Флорентіно Перес зробив ставку на талановиту молодь і запросив для роботи з нею Хулена Лопетегі.

Реал за останні 5 років витратив на трансфери вдвічі менше за Барселону – Перес давно не купує гравців за понад 50 млн

Баск провалився, а його місце зайняв Сантьяго Соларі, який відразу дає зрозуміти юним футболістам, що він на них розраховує. Одріосола та Регілон провели вже по два повні матчі на флангах оборони (нехай і внаслідок травм основних виконавців), а Вінісіус за тиждень отримав 120 хвилин чистого ігрового часу, тоді як Лопетегі за 2 місяці виділив йому 14 хвилин.

Талановитий бразилець віддячив Соларі забитим голом, який допоміг перервати Реалу 5-матчеву безвиграшну серію в Прімері. Забитий завдяки рикошету м'яч став курйозним, але прохід Вінісіуса з флангу в штрафний майданчик не можна не відзначити. Йому лише 18 років, однак на Сантьяго Бернабеу вже чекають, що він стане майбутньою зіркою Реала та претендуватиме на звання "Найкращого гравця року".

Вінісіус стукає у двері першої команди – чому юний бразилець реально претендує на важливу роль у Реалі

Де ж в його віці були сучасні зірки футболу, які потрапили у топ-10 за голосуванням на головну індивідуальну нагороду 2018 року?

1. Лука Модріч – найкращий у Боснії та Герцеговині

У 16 років Модріча підписало загребське Динамо, а згодом віддало його в оренду боснійському Зріньскі. Там Лука дебютував у професійному футболі. 18-річним він став найкращим гравцем чемпіонату Боснії та Герцеговини і повернувся в Хорватію.

2. Кріштіану Роналду – Фергюсон заплатив за нього 19 млн євро

Роналду дебютував за Спортінг проти Інтера в 17 років. У 2003-му, коли Кріштіану виповнилося 18, його підписав Манчестер Юнайтед за 19 мільйонів євро – після товариської зустрічі з лісабонцями.

3. Мохамед Салах – дебютував в чемпіонаті Єгипту

Салах робив перші свої кроки у футболі і за місяць до 18-річчя зіграв перший матч у єгипетській першості за клуб Аль-Мокавлун. Лише у 20 років Момо покинув рідну країну та переїхав у Європу.

4. Кіліан Мбаппе – бив рекорди Тьєррі Анрі

Мбаппе дебютував за Монако ще в 16 років і 347 днів, побивши рекорд Анрі. У 18 Кіліан вже оформив перший хет-трик в Лізі 1, побив ще декілька досягнень легендарного співвітчизника та став ласим шматком для європейських грандів. Перейшов у ПСЖ, потрапив у трійку найдорожчих трансферів в історії, а згодом виграв чемпіонат світу. Йому досі 19.

5. Ліонель Мессі – гол і дебюти в Прімері, Кубку та ЛЧ

Геніальний аргентинець з'явився в головній команді Барселони у 17 років. За 2 місяці до 18 він забив перший дорослий гол, а ще раніше дебютував у Кубку Іспанії та Лізі чемпіонів. Дебютний матч Лео на євроарені, до речі, прийняв Донецьк – Барселона зустрічалася з Шахтарем.

Ель Класіко Барселона – Реал: історичний хет-трик 19-річного Мессі у ворота "вершкових"

6. Антуан Грізманн – перебував у молодіжній команді Реал Сосьєдада

Лише після того, як французу виповнилося 18 років і 4 місяці, його вперше залучили до першої команди Сосьєдада. Він вразив тренерів у передсезонних матчах, внаслідок чого тоді ж дебютував у Сегунді та допоміг баскам вийти в іспанську еліту.

7. Еден Азар – найкращий молодий гравець року в Франції

У сезоні 2008/09 Еден засяяв у складі Лілля. Відігравши 30 матчів і вивівши "догів" на підсумкове 5 місце в Лізі 1, 18-річний Азар отримав нагороду найкращому молодому гравцю року в Франції – перший випадок, коли приз забрав іноземний футболіст.

8. Кевін де Брюйне – грів лавку в Генку

Де Брюйне дебютував за Генк ще в 2009-му, але повноцінним гравцем основи став у 19 років. Незабаром за 20-річного хавбека Челсі віддав 8 мільйонів євро. Як виявилося – лондонці поспішили. Кевін розкрився пізніше і з Німеччини переїхав у Манчестер Сіті, де став зіркою.

Зіркові партнери Луніна і Зінченка та форварди Ліверпуля. Топ-5 знаменитих вихованців Генка

9. Рафаель Варан – перший рік в еліті

Коли Варану виповнилося 18, він вже провів один якісний сезон з 23 матчами за Ланс в Лізі 1, завдяки чому перейшов у Реал. У Мадриді поступово став незамінним центрбеком.

10. Харрі Кейн – тинявся по орендах

У 18 років Кейн дебютував за Тоттенхем у Лізі Європи, але потім відправився по орендах в Міллуол, Норвіч і Лестер. Лише в 20 почав плідний шлях у першій команді "шпор", гарантуючи команді 30 голів за сезон. Зараз він зірка.

ФІФА The Best 2018 – це провал: що не так з переможцями і номінантами престижного конкурсу