УКР РУС

"Він розпочне нову еру": Хаві назвав футболіста, за яким майбутнє Барселони

20 листопада 2020 Читать на русском

Легендарний гравець Барселони Хаві розсипався у компліментах хавбеку "блаугранас" Френкі де Йонгу.

"Я був дуже щасливий, коли він перейшов в Барсу. Я побажав йому удачі – він подякував мені. Вважаю його футболістом, здатним почати нову еру Барселони. Упевнений, що і в складі Нідерландів він буде одним із найкращих гравців свого покоління на ЧС-2022. Він ще дуже молодий.

Барселона повинна повернути Гвардіолу, Хаві, Іньєсту та Пуйоля, – кандидат в президенти каталонського клубу

Думаю, він неймовірний футболіст, не боїться отримувати м'яч у зонах, в яких складно віддавати пас назад. Дуже хороший гравець. Очевидно, Барселона висуває дуже високі вимоги до рівня гравця. Ти приїжджаєш в Барселону, а там Мессі, Грізманн, Піке, Бускетс, тер Штеген – найкращі гравці світу в твоїй команді. Потрібен час на адаптацію до нової культури, нової мови.

Френкі де Йонг – це Френкі де Йонг, він не Хаві і не Іньєста. Він дуже хороший хлопець з чудовими організаторськими здібностями в півзахисті. У мене немає сумнівів у його навичках, все буде залежати від нього самого", – сказав Хаві.

Зауважимо, Френкі перебрався у Барселону влітку 2019-го. У поточному сезоні півзахисник провів 10 поєдинків у всіх турнірах, проте відзначився лише одним асистом.

"Священні корови" визнали помилки – хто найбільше вразив Кумана в Барселоні та фаворит ЛЧ, який "сильно вирвався вперед"