УКР РУС

Севілья здолала Кадіс і закріпилась на другій сходинці Ла Ліги, Атлетік врятувався з Осасуною, Вільяреал знищив Леванте

4 січня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У понеділок 19-й тур чемпіонату Іспанії завершувало три поєдинки. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 19-й тур

Вільяреал – Леванте – 5:0

Голи: Діа, 8, Торрес, 13, Морено, 37, 79, Трігерос, 74

Осасуна – Атлетік – 1:3

Голи: Кіке, 10 – Сансет, 16, 26, 68

Вилучення: Авіла, 90+4 (Осасуна, друга жовта картка)

Кадіс – Севілья – 0:1

Гол: Окампос, 58

Барселона експериментальним складом мінімально здолала Мальорку і піднялась у топ-5 Ла Ліги

Вільяреал вийшов вперед у матчі з Леванте вже на 8-й хвилині – Діа відгукнувся на навіс від Чуквуезе і головою замкнув сферу у сітку. За 5 хвилин господарі подвоїли – подача з кутового на дальню штангу завершилась голом Пау Торреса. Під кінець тайму Морено з лінії штрафного вже у падінні забив третій гол Вільяреала і фактично зняв всі питання щодо переможця.

В середині другої сорокап'ятихвилинки Пажес помилився на своїй половині поля, Трігерос перехопив у нього м'яч і з-за меж штрафного завдав потужного удару, довівши рахунок до непристойного. Згодом Морено оформив дубль, поставивши масну крапку у матчі.

В іншому матчі зустрічались середняки Ла Ліги – Осасуна і Атлетік. Господарі забили вже на 10-й хвилині: Кіке головою переправив м'яч у сітку після навісу Монкайоли. За п'ять хвилин Сансет зрівняв і команди почали з чистого листа. В середині тайму Ойхан оформив дубль, в дотик переправивши сферу повз захисників з подачі де Маркоса.

Після відпочинку Сансет записав на свій рахунок хет-трик і положення Осасуни стало критичним. Вже у доданий час Авіла примудрився отримати протягом двох хвилин дві жовті картки і господарі залишились у меншості. Однак це не вплинуло на підсумковий результат – 1:3 на користь Атлетіка.

Севілья спромоглась розпакувати ворота однієї з найгірших команд чемпіонату Іспанії – Кадіса – лише у другому таймі. Ракітіч у гущі захисників зумів віддати на лівий фланг на Окампоса і той з гострого кута прошив голкіпера суперника. На останній хвилині Лукас оформив дубль, але арбітр гол скасував через офсайд. Нервіонці обмежились мінімальною перемогою, яка дозволила їм закріпитися на другій сходинці турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ