УКР РУС

Атлетіко переміг Севілью – Лопетегі під загрозою звільнення, історичне досягнення Коке

1 жовтня 2022 Читать на русском

Відбулись суботні матчі 7-го туру іспанської Прімери. Результати дізнавайтесь у цій новині.

Чемпіонат Іспанії, 7 тур

Кадіс – Вільяреал – 0:0

Вилучення: Карселен, 90+3 (Кадіс)

Хетафе – Вальядолід – 2:3

Голи: Майораль, 29, Суарес, 31 – Леон, 20 (пен.), 37, Плано, 49

Севілья – Атлетіко – 0:2

Голи: Льоренте, 29, Мората, 57

Перший матч дня був своєрідним "дербі", оскільки команди мають однакові прізвиська – "Жовта субмарина". Кадіс перебував у зоні вильоту, а Вільяреал бореться за зону ЛЧ. Втім, перед міжнародною перервою підопічні Емері набрали всього очко у 2 матчах.

Вільяреал потужно провів половину тайму, але Єремія Ледесма піймав кураж. Голкіпер Кадіса відбив щонайменше 2 гострі удари і втримав свої ворота "сухими". У Рульї роботи майже не було, але він примудрився заробити жовту за неспортивну поведінку.

Барселона винна майже 150 млн євро за старі трансфери – деякі гравці вже встигли провалитись і покинути клуб

По перерві гра дещо вирівнялась, але на результативність це не вплинуло. Воротарі впоралися з рідкісними загрозами, зафіксувавши нульову нічию. Останній момент змарнував Данжума, який повинен був приносити перемогу гостям у компенсований час. Карселен руками хапав нідерландця, за що отримав червону картку.

Вільяреал продовжив невдалу серію та ризикує взагалі випасти із зони єврокубків до кінця туру. Кадіс може бути задоволений очком, але все ж залишається на передостанньому місці.

Другий за порядком поєдинок був куди цікавішим. Леон зумів реалізувати пенальті на 20 хвилині, змусивши Хетафе бігти вперед. Підопічні Кіке Санчеса Флореса чудово з цим впорались. Майораль та Саурес забили протягом двох хвилин.

Проте господарі не надто вдало зіграли в обороні, пропустивши за кілька хвилин до і після перерви: Леон оформив дубль, Плано ефектним пострілом з-за меж штрафного у дальній нижній кут поставив крапку. Зрівняти рахунок міг Унал, але не реалізував пенальті. Гості зуміли відштовхнутись з дна турнірної таблиці та набрати 7 залікових балів. Стільки ж у Хетафе.

Атлетіко завітав у гості до Севільї. Особливим це протистояння було для Коке. 30-річний іспанець проводив свій 554 поєдинок за мадридців, ставши гравцем з найбільшою кількістю офіційних матчів в історії клубу. Попереднім рекордсменом був Аделардо Родрігес.

"Матрацники" переважали андалусійців у першому таймі, що конвертувалось у гол. Севілья під пресингом втратила м'яч, Коке віддав на Льоренте, який вразив дальній кут. По перерві підопічні Лопетегі теж не вражали грою, а Атлетіко забив вдруге. Хосе Анхель "наварив" перед власними воротами, а Мората реалізував вихід віч-на-віч.

Команда Сімеоне піднялась на 7 сходинку, набравши 13 залікових балів. Севілья залишилась аж на 16 сходинці, маючи у своєму активі всього 5 пунктів. Майбутнє Хулена Лопетегі під серйозним питанням, адже його підопічні виграли лишень раз цього сезону у всіх турнірах.

Атлетік розгромив Альмерію і піднявся в зону ЛЧ – брати Вільямси відчули різноманітність VAR