УКР РУС

Відомий журналіст помер прямо на матчі ЧС-2022 – брат-гей заявив про вбивство через підтримку ЛГБТ

10 грудня 2022 Читать на русском

Катарський Мундіаль затьмарила страшна звістка про смерть представника преси.

Американський журналіст Грант Вол помер під час роботи на матчі 1/4 фіналу між Нідерландами та Аргентиною, інформує Daily Mail. Вже у додатковий час гри 48-річний чоловік раптово втратив свідомість і впав посеред прес-ложі. Бригада медиків оперативно прибула на допомогу, але всі зусилля виявилися марними. Попередня причина смерті – зупинка серця.

Вол був одним з найвідоміших журналістів, які висвітлювали футбол у США. Він працював у Sports Illustrated та Fox Sports, а минулого року відкрив власний сайт. Катарський чемпіонат світу був сьомим у кар'єрі Гранта. Американець кілька тижнів скаржився на погане самопочуття і сильний кашель, але це був не COVID-19. Важка робота і постійне напруження довели організм Вола до межі.

Брат журналіста, Ерік Вол, має свою версію подій. Він впевнений, що Гранта могли жорстоко покарати за публічну підтримку ЛГБТ в Катарі.

"Мене звуть Ерік Вол. Я живу у Сіетлі, штат Вашингтон. Я брат Гранта Вола. Я гей. Через мене він одягнув веселкову футболку на чемпіонат світу. Мій брат був здоровий. Він сказав мені, що йому погрожували смертю. Я не вірю, що мій брат щойно помер. Я вважаю, що його вбили, і я просто прошу про будь-яку допомогу.

Перша смерть на ЧС-2022: фанат збірної Уельсу помер у Катарі

Ми досі намагаємося з'ясувати обставини. Він знепритомнів на стадіоні, йому зробили штучне дихання, Uber доставив його до лікарні, і, за словами Селін (дружини Гранта), він помер. Ми щойно розмовляли з держдепартаментом США, а Селін розмовляла з Роном Клейном та Білим домом", – сказав Ерік у відеозверненні.

Співчуття Гранту Волу та його родині вже висловила американська Федерація футболу та низка відомих спортсменів, зокрема Леброн Джеймс. Тамтешня журналістика втратила одного з найкращих майстрів пера у сфері футболу та студентського баскетболу, який також був улюбленою темою Гранта.

Аргентина вигризла путівку в півфінал ЧС-2022, здолавши Нідерланди – божевільна драма, рекорди Мессі й джокера ван Гала