УКР РУС

Відомий український воротар знайшов новий клуб з табору для біженців – імідж кардинально змінився

27 квітня 2023 Читать на русском

Голкіпер Євген Гальчук отримав можливість повернутися до улюбленої справи бодай на якомусь рівні.

Український футболіст тривалий час провів у таборі для біженців в місті Антверпен (Бельгія) і нарешті знайшов собі команду.

Маріуполь просить відтермінувати повернення в УПЛ

Новим клубом 31-річного Гальчука виявився ісландський Афтурелдінг. Команда зірок з неба не хапає, завершивши минулий розіграш в середині таблиці другого дивізіону. Гальчук підписав контракт 2 тижні тому і вже встиг дебютувати у матчі проти Кари (4:0). Воротаря не так легко впізнати, адже на його голові з'явилася пишна шевелюра.

Кіпер виховувався у структурі Шахтаря, але за дорослу команду "гірників" так і не дебютував. Навіть без цього Євген мав достатньо приводів для гордості – понад 100 матчів в УПЛ і Кубку України, дебют у єврокубках, виступи за молодіжну збірну. Півтора року тому Гальчук поїхав на закордонні збори з Маріуполем готуватися до другої частини сезону. Втім, підступне вторгнення Росії відсунуло футбол далеко на задній план, а рідне місто азовців взагалі зруйноване і перебуває під окупацією.

"Яка ти українка, якщо говориш російською?": дівчина гравця Шахтаря рознесла попів біля Лаври і втратила все у Маріуполі