УКР РУС

"Від Будківського чекав набагато більшого": Вернидуб оцінив потенціал своїх колишніх підопічних

19 грудня 2020 Читать на русском

Головний тренер Шерифа Юрій Вернидуб зізнався, хто з українських футболістів його розчарував, а хто навпаки змусив гордитися.

"Найсильніший футболіст, який грав під моїм керівництвом? Не буду гріха таїти – Маліновський. Чому йому єдиному з моїх підопічних вдалось заграти у топ-5 чемпіонатів? Тому що у нього є характер. Думаю, важливу роль зіграла травма, яку він отримав в Генку. Його тоді вже поховали, а він відновився і ще краще заграв.

Вернидуб зізнався, у якого топ-тренера хотів би пройти стажування – вибір відверто здивував

Від кого чекав більшого? Від Будківского! Був сезон, коли він забив 12 чи 14 голів. Я його дуже просив залишитись, але він вирішив піти в Анжи. У нас якраз був груповий етап Ліги Європи. Думаю, це була одна з помилок.

Тотовицький теж дуже яскравий футболіст. Він не до кінця розкрив себе, потенціал божевільний був. Техніка Тотовицького дорогого коштує. Може, десь розтринькав сили. Повернувся в Шахтар, сів на лавку, рік не грав. Який сенс було повертатися? Міг піти в оренду, а не протирати штани. А от Петряк правильно зробив, що пішов в Ференцварош – зараз за Фехервар грає і один з лідерів", – сказав Вернидуб в інтерв'ю програмі "ТаТоТаке".

"Маліновський – найгостріший гравець Аталанти". Італійська преса знайшла позитив у муках проти Ювентуса