УКР РУС

Манчестер Юнайтед переміг Ньюкасл і повернувся на другу позицію в АПЛ, Тоттенхем програв Вест Хему

21 лютого 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 25-го туру АПЛ Тоттенхем на виїзді поступився Вест Хему, Лестер здолав Астон Віллу, а Ньюкасл програв на "Олд Траффорд". Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 25-й тур

Вест Хем – Тоттенхем – 2:1

Голи: Антоніо, 5, Лінгард, 47 – Моура, 64

Астон Вілла – Лестер Сіті – 1:2

Голи: Траоре, 48 – Меддісон, 19, Барнс, 23

Манчестер Юнайтед – Ньюкасл – 3:1

Голи: Рашфорд, 30, Джеймс, 57, Бруну Фернандеш, 75 (пен) – Сан-Максімен, 36

Вест Хем у рідних стінах приймав Тоттенхем. "Шпори" в останніх шести турах зазнали п'ять поразок, тому перемога у цьому матчі була для них дуже важливою.

"Молоткам" вдалось забити швидкий гол – Антоніо своєчасно опинився на добиванні у штрафному суперника та спрямував м'яч у сітку. Гості одразу кинулись в атаку, але захист господарів боровся за кожен сантиметр поля і у першому таймі вони змогли втримати свої ворота "на замку".

Ліверпуль – Евертон: Анчелотті знову б'є "червоних", криза і тролінг команди Клоппа, яка повторила 100-річну ганьбу

Одразу по перерві Лінгард розіграв блискучу комбінацію із Форналсом та закріпив перевагу господарів. На 64-й підопічні Жозе Моурінью таки відквитали один гол – відзначився Лукас Моура. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні "шпори". Фінальний свисток зафіксував перемогу Вест Хема – 2:1.

Завдяки цій перемозі "молотки" піднялись у зону Ліги чемпіонів та посідають 4-те місце у турнірній таблиці. Тоттенхем розташувався на 9-й сходинці першості.

Лестер на виїзді зустрічався з Астон Віллою. Ще у першій половині зустрічі гості оформили собі комфортну перевагу у рахунку. На 19-й хвилині відзначився Меддісон, а за декілька хвилин ще один поклав Барнс.

Після перерви один гол відквитав Траоре. Це надихнуло "левів" і вони одразу кинулись в атаку, однак "лиси" також не відсиджувались в обороні та досить активно пресингували. Зрештою, забити ще один не вдалось жодній з команд. У підсумку – перемога Лестера – 1:2.

Програму дня в Англії закривав поєдинок на Олд Траффорд між Манчестер Юнайтед і Ньюкаслом. Господарі внаслідок двох нічиїх у попередніх турах опустилися на третю позицію, однак перемога над "сороками" повернула "дияволів" на другу сходинку. Успіх здавався цілком вірогідним, адже у 35 попередніх матчах на "Театрі Мрій" Ньюкасл виграв лише раз – у 2013 році. 25 зустрічей завершились поразками тайн-вірців.

МЮ швидко захопив ініціативу й відкрив рахунок на 30-й хвилині зусиллями Рашфорда, якому вдався удар з лівого краю штрафного під ближню стійку. Втім, вже на 36-й Ньюкасл зрівняв: Магуайр виніс подачу зі стандарту на Сен-Максімена, а той метрів з восьми вистрілив з лету – 1:1! До перерви цифри на табло так і не змінились.

Не змінювались вони аж до 57-ї хвилини, коли Бруну Фернандешу в падінні вдалося підкорегувати простріл Матіча вздовж карного майданчика. М'яч пройшов поміж ніг захиснику точно на Джеймса, якому залишалося розстріляти ворота метрів з десяти – Деніел пробив точно під ближню стійку. 2:1! На 75-й же всі питання щодо переможця були зняті: Віллок сфолив біля власних воріт, арбітр призначив пенальті, а Бруну Фернандеш впевнено його реалізував – 3:1.

Наприкінці зустрічі Магуайр та Грінвуд могли довести справу до розгрому, однак відчайдушна гра Дарлоу та захисників разом з нефартом господарів не дозволила цього зробити. Фінальний свисток зафіксував перемогу МЮ. "Дияволи" повертаються на друге місце, хоча й мають рівність очок з Лестером.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ