УКР РУС

Челсі з пенальтійним рекордом Жоржінью здолав Астон Віллу, Ярмоленко не врятував Вест Хем від сорому з Саутгемптоном

26 грудня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 19-му турі чемпіонату Англії відбулось декілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Англія, АПЛ, 19-й тур

Норвіч – Арсенал – 0:5

Голи: Сака, 6, 67, Тірні, 44, Ляказетт, 84 (пен.), Сміт-Роу, 90+1

Вест Хем – Саутгемптон – 2:3

Голи: Антоніо, 49, Бенрама, 65 – Ельюнуссі, 8, Ворд-Праус, 61, Беднарек, 70

Тоттенхем – Крістал Пелас – 3:0

Голи: Кейн, 32, Моура, 35, Мін, 74

Вилучення: Заха, 37 (КП, друга жовта картка)

Астон Вілла – Челсі – 1:3

Голи: Джеймс, 28 (аг.) – Жоржінью, 34 (пен.), 90+3, Лукаку, 56

Брайтон – Брентфорд – 2:0

Голи: Троссар, 35, Мопей, 42

Манчестер Сіті переграв Лестер у фантастичній перестрілці з дев'ятьма голами – Зінченко провів повний матч

Арсенал вийшов вперед у матчі з Норвічем вже на шостій хвилині. Стрімка контратака з центра поля, після якої м'яч на лінії штрафного майданчика отримав Сака. Він змістився ближче до воріт і обвідним ударом закотив м'яч у кут немов більярдний шар у лузу. За хвилину до перерви Тірні пройшов лівим флангом, увійшов у штрафний майданчик і поцілив у дальній кут. В середині другого тайму Сака оформив дубль і зняв всі питання щодо переможця. Наприкінці матчу Ляказетт з пенальті покарав Норвіч за брудний підкат від Кабака. А вже у доданий час Сміт-Роу забив останній цвях у домовину "канарок".

Вест Хем приймав Саутгемптон і пропустив вже на початку поєдинку: Ельюнуссі з лінії штрафного по дузі відправив сферу у дальній кут воріт. По перерві Антоніо, який вийшов на другу сорокап'ятихвилинку, рахунок зрівняв, хоча у вболівальників "молотків" йокнуло серце, коли арбітр вирішив, що у епізоді був офсайд. VAR був на стороні команди Ярмоленка. Андрій, до слова, почав гру на лаві запасних, з'явившись на полі лише на останню десятихвилинку.

На 60-й хвилині захисник Вест Хема на самісінькій лінії завалив суперника і арбітр, скориставшись відеодопомогою, призначив пенальті. Ворд-Праус знову вивів "святих" вперед. Та свято тривало недовго – не пройшло і п'яти хвилин як Бенрама вирівняв становище. Події розвивались з карколомною швидкістю і ось вже Беднарек робить рахунок 2:3. Гостям вдалось втримати цей рахунок і здобути важливі три очки.

Тоттенхем зумів розпакувати ворота Крістал Пелас лише у другій половину першого тайму: Лукас Моура втік правим флангом, добіг до лінії штрафного і прострілив в район одинадцятиметрової позначки. Кейн, який мчав на всіх парах, мало не порвав м'ячем сітку. Вже у наступній атаці відзначився і автор асисту, влучно замкнувши навіс головою. За дві хвилини Заха отримав другий непотрібний гірчичник і залишив Крістал Пелас у меншості. В середині другої сорокап'ятихвилинки Сон Хин Мін потроїв перевагу "шпор", поставивши масну крапку у матчі.

Челсі володіючи значною перевагою у матчі з Астон Віллою несподівано пропустив в середині тайму: Джеймс намагався вибити м'яч після прострільної передачі, однак головою зрізав його за спину голкіперу. За п'ять хвилин "сині" зрівняли: Кеш порушив правила у власному штрафному і Жоржінью з пенальті відновив статус-кво.

По перерві на полі з'явився Лукаку і вже за десять хвилин вивів лондонців вперед. Цікаво, що цей гол став для бельгійця першим за останні три місяці в рамках АПЛ – попереднє взяття воріт Ромелу святкував також у матчі з Астон Віллою (тоді він забив двічі). Вже у доданий час Жоржінью знову з пенальті оформив дубль і став першим гравцем в історії АПЛ, який зумів відзначитися з "позначки" 10 разів за календарний рік.

Програму дня закривав поєдинок на Амекс Стедіум, де Брайтон приймав Брентфорд. "Чайки" не знали перемог протягом 11-ти турів АПЛ поспіль (і 12-ти матчів загалом), тож на зустріч з "джмелями" підопічні Грема Поттера налаштувались, як слід – і вже у першому таймі це налаштування вилилось у два голи. На 35-й хвилині рахунок відкрив Троссар, який отримав закидання з глибини й пробив з лінії штрафного над голкіпером. Перед перервою ж Мопей подвоїв перевагу господарів пострілом метрів з 17-ти точно в дев'ятку. 2:0!

В другому таймі Брентфорд чинив феєричний тиск, створивши велику кількість моментів. Забивати могли Каньос, Баптіст і Піннок, причому після удару останнього на 70-й хвилині м'яч летів у порожні ворота – його вибив Кукурелья. Брайтон тримався і, зрештою, витримав, так і не пропустивши жодного гола. Фінальний свисток зафіксував перемогу підопічних Грема Поттера.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ