УКР РУС

Вест Хем з допомогою Ярмоленка впевнено переграв Рапід, Мітьюлланд зі Святченком в основі зазнав поразки від Браги

30 вересня 2021 Читать на русском

Відбулись поєдинки 2-го туру Ліги Європи у групах E, F і H. Читайте звіт про зустрічі на "Футбол 24".

Ліга Європи 2021/22, 2-й тур

Брага – Мітьюланнд – 3:1

Голи: Галену, 55 (пен), Орта, 62 – Евандер, 19 (пен)

Нереалізовані пенальті: Р. Орта, 35

Вилучення: Жунінью, 84 (Мітьюлланд)

Вест Хем – Рапід Відень – 2:0

Гол: Райс, 29, Бенрама, 90+4

Генк – Динамо Загреб – 0:3

Голи: Іванушец, 10, Петковіч, 45+3 (пен), 67 (пен)

Вилучення: Муньйос, 65 (Генк)

Лаціо – Локомотив – 2:0

Голи: Башіч, 13, Габбарон, 38

Мітьюлланд приїхав у гості до Браги, виставивши склад з етнічним українцем – Еріку Святченко не просто довірили місце в основі, а й вручили капітанську пов'язку. Данці круто розпочали зустріч, заробивши пенальті на 19-й хвилині. Його реалізував Евандер, однак всього через 14 хвилин перевага гостей могла бути нівельована – португальці теж заробили 11-ти метровий. Рікарду Орта підійшов до позначки, однак замість святкування голу довелося хапатись за голову. Голкіпер парирував удар капітана господарів.

Ліга Європи: Монако і Реал Сосьєдад поділили очки, Рейнджерс поступився празькій Спарті, розгромні перемоги ПСВ та Ліона

На перерву команди відправились за мінімальної переваги Мітьюлланда, однак всього через 10 хвилин арбітриня Штефані Фраппар призначила третій пенальті – і знов у ворота данців. Цього разу з "позначки" пробивав Галену, який легко переграв голкіпера. 1:1! Ще за сім хвилин Орта реабілітувався за фіаско в першому таймі, отримавши класний пас від Гонсалеса й перегравши воротаря. 2:1! Після цього господарі змарнували ще кілька хороших моментів, а після вилучення у складі гостей на 84-й хвилині питання щодо тріумфатора були зняті.

В компенсований час Галено забив третій гол, встановивши остаточний рахунок у зустрічі. 3:1 – Брага святкує перемогу.

У паралельному матчі теж не обійшлося без українського сліду. Вест Хем приймав кривдника Зорі у плей-офф ЛЄ – віденський Рапід – а Девід Мойєс поставив Ярмоленка в основу. У Лондоні австрійці виявились не такими крутими, як у поєдинку з луганцями – вже на 8-й хвилині Райс головою пробив у штангу метрів з 11-ти, а на 27-й Доусон влучив у неї із ще ближчої дистанції.

Зрештою, перевага господарів вилилась у гол, який на 29-й хвилині створив Ярмоленко. Андрій з центру запустив класну діагональ на лівий край штрафного, Антоніо одразу ж прострілив вздовж воротарського, а Райс замкнув – 1:0! На перерву команди відправились за тотального домінування Вест Хема, але з мінімальним рахунком на його користь.

В другому ж таймі Рапіду вдалося вирівняти хід зустрічі. В якийсь момент австрійці перехопили ініціативу й навіть заробили пенальті, однак після перегляду відеоповтору арбітр скасував рішення. Господарі ж могли закрити гру на 81-й хвилині внаслідок виходу Боуена віч-на-віч та обіграшу голкіпера – втім, Джаррод метрів з 10-ти запустив м'яч над воротами.

Зрештою, у компенсований час Бенрама добив гостей. Фінальний свисток зафіксував перемогу англійців з рахунком 2:0. Вест Хем лідирує у групі Н з шістьма очками. Ярмоленко провів на полі 76 хвилин.

Загребське Динамо у 1-му турі зазнало поразки від Вест Хема, в той час як Генк переграв Рапід. Таким чином, у виїзній зустрічі проти екс-суперника Шахтаря по ЛЧ хорватів влаштовувала тільки перемога – і вони добилися свого! Вже на 10-й хвилині Іванушец отримав проникний пас від Оршіча й переграв голкіпера, відкривши рахунок, а перед свистком на перерву гості ще й пенальті заробили. Його впевнено реалізував Петковіч. 0:2!

Другий тайм довгий час проходив у рівній боротьбі, але на 65-й хвилині битва для бельгійців завершилась. Муньйос сфолив у власному штрафному й отримав пряму червону, залишивши Генк у меншості, а Петковіч оформив дубль з "11-метрового" – 0:3. Господарі в таких умовах навіть гол престижу не змогли забити. Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Динамо.

Вечір єврокубків для росіян розпочався сенсаційною поразкою від Спартака, але на цьому протистояння з італійцями в ЛЄ не завершилось. Реванш за фіаско "партенопейців" міг взяти Лаціо, який у Римі приймав Локомотив. Москвичі у попередньому турі розписали нічию з Марселем, але зустріч на Стадіо Олімпіку вони провалили ще до перерви.

Вже на 13-й хвилині Башіч вивів "орлів" уперед, замкнувши подачу від Педро, а на 38-й Луїс Альберто виконав "сухий лист" з кутового – ну, майже сухий. М'яч дотепно пролетів повз голкіпера у ворота, а Габбарон з метру замкнув у порожні. 2:0.

В другому таймі домінування римлян було не таким серйозним. Команди створили обмаль моментів, так і не забивши ще одного голу. У підсумку, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Лаціо.

Ліга Європи: Наполі з найшвидшим голом в історії турніру програв Спартаку, Легія Харатіна шокувала Лестер