УКР РУС

Челсі переміг Ньюкасл і повернувся в зону ЛЧ, Вест Хем обійшов Ліверпуль у таблиці АПЛ

15 лютого 2021 Читать на русском

Шеффілд не зміг відштовхнутись від дна турнірної таблиці, зазнавши виїзної поразки від Вест Хема, а Ньюкаслу не вдалося зупинити переможну ходу Челсі.

Чемпіонат Англії 2020/21, 24-й тур

Вест Хем – Шеффілд Юнайтед – 3:0

Голи: Райс, 41 (пен), Діоп, 58, Фредерікс, 90+6

Челсі – Ньюкасл – 2:0

Голи: Жиру, 31, Вернер, 39

Вест Хем у поточному турі міг обійти Ліверпуль і навіть на кілька годин піднятись у зону Ліги чемпіонів – а в разі осічки Челсі підопічні Девіда Мойєса залишились би там до вихідних. На жаль, допомогти "молотобійцям" не міг Андрій Ярмоленко, який розтягнув зв'язки коліна. Втім, команда впоралась і без нього.

Ярмоленка виставляють на трансфер – Вест Хем готовий відпустити українця з величезними втратами

Загалом, моментів було небагато, але Вест Хем мав явну перевагу. Вже на 5-й хвилині господарі могли заробити пенальті, однак VAR став на користь гостей. Не біда: на 40-й хвилині Бешам сфолив у власному штрафному, рефері вказав на позначку, а Райс впевнено розвів м'яч і голкіпера по разних кутах – 1:0!

На 53-й хвилині Макголдрік міг зрівняти рахунок, пробивши головою після навісу з лівого флангу, але Фабіанскі врятував. Після цього господарі закрили гру: Крессвелл на 58-й хвилині виконав подачу з кутового, а Діоп замкнув у дальній кут – 2:0. У компенсований час прилетів і третій гол – це Фредерікс вистрілив з лінії штрафного в лівий кут. 3:0 Вест Хем святкує перемогу і обходить Ліверпуль у таблиці, бодай на дві години піднявшись на четверте місце.

Програму туру закривав поєдинок на Стемфорд Брідж. Челсі при Томасі Тухелі не знав поразок у всіх чотирьох матчах в АПЛ, вигравши три з них і пропустивши всього один гол. Внаслідок такого різкого спурту лондонці могли повернутись на четверте місце, залишивши за спиною і Вест Хем, і Ліверпуль. Для цього необхідно було переграти Ньюкасл.

Господарі володіли ініціативою протягом усього матчу, але в перші півгодини забити не вдалося. На 20-й хвилині Тухелю довелося ще й Абрахама знімати через травму, випустивши Жиру. Несподівано цей хід приніс успіх. Вже через 11 хвилин після появи на полі Олів'є вивів "пенсіонерів" уперед: Вернер увійшов на лівий край штрафного та прострілив, м'яч вибили на француза, а той розстріляв ворота – 1:0!

На 39-й же лондонці зробили заявку на перемогу: господарі заробили кутовий, після подачі з якого м'яч кількома рикошетами прилетів на дальню стійку – там на нього і чекав Вернер. 2:0!

По перерві великої кількості не виникало. До останніх хвилин можна згадати хіба що непогані удари у виконанні Ковачіча та Віллока – перший пробив над поперечкою, а постріл другого витягнув Кепа. Найкращий шанс відзначитись мав Альмірон, який на 82-й влучив у стійку. От, в принципі, і все. Челсі відсвяткував впевнену перемогу з рахунком 2:0 і повернувся на четверте місце завдяки кращій, ніж у Вест Хема, різниці голів.

Ліверпуль сходить зі шляху Зінченка, Мілан втратив лідерство перед дербі, у Барси та Реала свій "турнір" – огляд вікенду