УКР РУС

Вест Хем – Манчестер Юнайтед: Ярмоленко голом принизив найдорожчого захисника світу та став найкращим, а Сульшер "пливе"

22 вересня 2019 Читать на русском

Вест Хем обіграв Манчестер Юнайтед (2:0) у матчі 6-го туру АПЛ. Рахунок та звіт про матч – у цій новині на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Вест Хем – Манчестер Юнайтед, розпочався о 16:00 за київським часом. Андрій Ярмоленко вийшов на поле у стартовому складі команди Мануеля Пеллегріні та дуже активно розпочав поєдинок проти гранда британського футболу. Вже на 3-й хвилині український вінгер, отримавши передачу від капітана Нобла, обіграв Матіча, навісив на дальню стійку, проте Лінделеф випередив Перейру, нейтралізувавши дебютну загрозу поблизу воріт МЮ. Незабаром вже сам Ярмоленко намагався замкнути подачу від Форналса – Магуайр перевів сферу на кутовий.

Ярмоленко відзначився красивим голом у ворота Манчестер Юнайтед

Перший удар по воротах МЮ – також на совісті Ярмоленка. На 19-й хвилині Андрій опинився перед карним гостей, без жодної опіки, але якось кволо пробив прямісінько у руки Де Хеа. "Червоні дияволи" відповіли одразу двома небезпечними моментами: спочатку Фредерікс нейтралізував потенційний вихід Решфорда на побачення з Фабіанскі, вчасно наздогнавши молодого форварда після класної передачі Мати, а згодом вже Діоп не дозволив відзначитись Джеймсу, який був готовий замкнути простріл Перейри вздовж воротарського.

Вест Хем – Манчестер Юнайтед: онлайн-трансляція матчу з Ярмоленком у стартовому складі

Андрій Ярмоленко активізувався ближче до середини першого тайму, розхитавши фінтами Матіча, але його слабка передача була заблокована Магуайром, який надійно прикрив Нобла. Проте капітан Вест Хема таки знайшов нагоду для удару, влупивши метрів з 20-ти після розіграшу кутового – Де Хеа знову на місці. До справжньої небезпеки справа не доходили... поки Андрій Ярмоленко не підняв фанатів з власних місць блискучим голом.

Нобл покрутився з м'ячем перед карним гостей, знайшов у центрі Андерсона, а той миттєво переадресував на Ярмоленка, який на прийомі обіграв найдорожчого захисника світу Магуайра, а другим дотиком – невідпорно виконав під дальню стійку метрів з 12-ти. Браво! Завдяки голу українця на 44-й хвилині господарі пішли на перерву з мінімальною перевагою.

Не встиг розпочатись другий тайм, як Хуан Мата втратив просто божевільний шанс, щоб зрівняти рахунок. Мактомінай виконав блискучу передачу на дальню стійку, а іспанський диспетчер МЮ якимось дивом не влучив у рамку ударом головою. Вест Хем не довго зволікав з відповіддю – це Ярмоленко втретє за матч б'є по воротах Де Хеа, але круглий стає легкою здобиччю іспанця після рикошету.

А ось потужний постріл Феліпе Андерсона з близької відстані змусив Де Хеа попрацювати ногами. Кіпер МЮ красиво склався на лінії та врятував свою команду від другого пропущеного гола. Асистував бразильцеві невтомний Ярмоленко, який за мить до цього позбувся опіки Янга.

Ярмоленко не лише атакує, але й допомагає обороні. Українець самовіддано блокує добивання по воротах Фабіанскі, постелившись у підкаті. Можливо, вчинок Андрія надихнув Крессвелла, який божевільним ударом зі штрафного подвоїв перевагу Вест Хема. Ефектний політ Де Хеа – лише для краси моменту. Таке взяти неможливо. Виконавши власний обов'язок, Ярмоленко пішов відпочивати на 88-й хвилині поєдинку, а його "молотобойці" легко довели справу до перемоги, піднявшись на четверту сходинку.

Ярмоленко – "on fire". Він вказав на недолік найдорожчого захисника світу

Розкішний поєдинок одного з лідерів збірної України. Після невиразних 60-ти хвилин у попередньому турі на полі Астон Вілли були побоювання, що матч проти Манчестер Юнайтед Ярмоленко розпочне на лаві запасних, однак Пеллегріні повірив у 29-річного вінгера і не прогадав. Андрій з перших хвилин активно пропонував себе партнерам, загострював при першій-ліпшій нагоді, діяв максимально вертикально. Фактично, Ярмоленко не зустрічав опору з боку Янга та Матіча, які, мабуть, найбільше настраждались від швидких переміщень нашого хавбека. Проте, сьогодні ми побачили трохи іншого Ярмоленка – більш командного, розумнішого, без необдуманих дій, заточеного на комбінування з партнерами.

Аналітичний портал SofaScore не помітив у Андрія жодного обіграшу за 88 хвилин гри (Матіча він все-таки розхитав на славу – прогавили), але саме наш футболіст найчастіше пробивав по воротах Де Хеа, та ще й зі стовідсотковою влучністю – три спроби, один гол. Ярмоленко класно відкривався, а партнери не шкодували для нього хороших передач. Схоже, що оборона МЮ виявилась не готовою до різнобічної версії Андрія, який не лише несеться до лицевої та зміщується до центру під робочу ліву, але й ефективно працює без м'яча, відкриваючись за спинами у захисників. Останній "трюк" застав зненацька супердосвідченого Янга, який проспав ривок Ярмоленка під час першого гола, та найдорожчого захисника світу.

Українцеві вистачило лише одного дотику, щоб прибрати з власного шляху 85-мільйонного центрбека збірної Англії і невідпорно пробити у дальній кут воріт Де Хеа. Британські експерти відразу ж зробили акцент на позиційній неграмотност Харрі Магуайра, якою скористався Ярмоленко. Дорогий новачок МЮ не прикривав жодного суперника і не передбачив, що Андрій може вигулькнути з-за спини у Янга. Таким чином капітан МЮ залишився без підстраховки, а вінгер Вест Хема майстерно використав вільний простір. Окремо хотілося б відзначити його співпрацю з Феліпе Андерсоном, який неодноразово обирав саме Ярмоленка як потенційний варіант для продовження атаки.

Можливо, Андрій не так успішно працював на оборону (один вдалий відбір), однак саме його відчайдушний стрибок під удар суперника за рахунку 1:0 не дозволив гостям відігратись. Це був один з ключових епізодів в кінці зустрічі, коли господарям вдалось зупинити натиск "дияволів" і забити другий гол, який покінчив з інтригою. SofaScore називає українського легіонера Вест Хема найкращим гравцем матчу. Жоден інший представник зіркової атаки лондонців навіть близько не підібрався до його показника – 7.7 бала. А фанати, тим часом, вже глузують над бідолашним Магуайром, якого знищив Ярмоленко: "Вгадайте, хто це. Він коштує 85 млн євро".

Манчестер Юнайтед йде на дно, ефект Сульшера минув

Босам команди з Олд Траффорд пора скликати екстрену нараду, інакше історичний британський гранд знову ризикує залишитись без Ліги чемпіонів. Зараз навіть Вест Хем виглядає реальнішим претендентом на потрапляння у топ-4 за підсумками сезону, ніж безславні "червоні дияволи". Якщо після стартової перемоги над Челсі хтось подумав, що великий МЮ повертається, то вже шостий тур АПЛ чітко розставив все на свої місця – ефект Сульшера луснув, наче мильна бульбашка. Ні гри, ні характеру, ні лідерських якостей. 10 поразка в 19-ти останніх зустрічах та 8-ме місце у таблиці... Хіба цього недостатньо для радикальних змін?

Сульшер розівчився перемагати на виїзді. Такий собі "синдром Вальверде" призвів до того, що Манчестер Юнайтед втратив 24 (!) віртуальні очки за 9 гостьових поєдинків, якщо брати до уваги усі турніри. Зараз навіть не віриться, що у норвезького фахівця була бездоганна виїзна серія, коли він лише очолив команду – 9 перемог за стільки ж матчів.

Навіть травма Погба, яка суттєво послабила центр поля, не пояснює настільки сірого футболу манкуніанців. Маркус Решфорд повинен був стати новим лідером, йому пенальті довірили пробивати, але те, що він продемонстрував на полі Вест Хема – суцільне недорозуміння. Нуль ударів, сім втрат м'яча, одна гостра передача та жодного перехоплення за 60 хвилин гри – це занадто мало, як для головної зброї МЮ в атаці. Пошкодження та вимушена заміна зовсім його не виправдовують. Решфорд зобов'язаний давати команді більше, як і Харрі Магуайр, який перебирався на Олд Траффорд за рекордні гроші.