УКР РУС

Вест Хем завдяки дублю Антоніо здобув вольову перемогу над Бернлі, Вест Бромвіч розписав нічию з Вулверхемптоном

4 травня 2021 Читать на русском

В рамках 34-го туру Вест Бромвіч і Вулверхемптон сильнішого не виявили, а Бернлі зазнав поразки від Вест Хема.

Чемпіонат Англії 2020/21, 34-й тур

Вест Бромвіч – Вулверхемптон – 1:1

Голи: Фабіу Сілва, 45+2 – Діань, 62

Бернлі – Вест Хем – 1:2

Голи: Вуд, 19 (пен) – Антоніо, 21, 29

Домашній матч Вест Бромвіча проти Вулверхемптона особливого турнірного значення не мав. "Вулвз" вже нікуди не вилетять і не піднімуться, а "дрозди" врятуватись від вильоту можуть лишень в теорії – підопічним Сема Аллардайса навіть в разі сьогоднішньої перемоги їм необхідно було відіграти у Ньюкасла аж вісім залікових балів за чотири тури. Крім того, при рівності очок саме "сороки" трималися б вище, а за виживання боровся ще й Фулхем, який мав на одне очко більше. Словом, шанси на прописку в АПЛ були мізерними.

Екс-хавбек Манчестер Юнайтед арештований п'яним під будинком своєї дівчини

Вочевидь, саме тому господарі не налаштувались на перший тайм, тотально проваливши його. Вулверхемптон домінував, на 45+2-й хвилині команда Ешпіріту Санту відкрила рахунок – це Фабіу Сілва ударом з рикошетом від захисника замкнув простріл з правого флангу. Втім, пропущений гол завів "дроздів": вони створили кілька хороших моментів на старті другого тайму, а на 62-й хвилині Вест Бромвіч зрівняв зусиллями Діаня – Мбайє пробив головою метрів з шести після класного навісу від Таунсенда. 1:1!

В останні півгодини над стадіоном пішла рясна злива, яка сильно вплинула на якість футболу. Вулверхемптон виглядав дещо активніше, завдавши кілька непоганих ударів по воротах господарів, але Джонстон виручив ВБА. Забити бодай ще один м'яч командам так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нічию.

Програму 34-го туру закривав поєдинок на Терф Мур між Бернлі та Вест Хемом. "Бордові" в разі перемоги могли на 99,9% забезпечити участь у наступному сезоні АПЛ, адже відрив від зони вильоту збільшився б до 12 очок – втім, і з нинішнім гандикапом підопічні Шона Дайча відчували себе впевнено. "Молотобійці" ж у випадку власної звитяги наблизились би четвертої позиції на дистанцію у три залікових бали.

Мотивація гостей виглядала переконливіше, але вже на 19-й хвилині вони почали програвати через фол Соучека проти Вуда перед власними воротами. Арбітр призначив пенальті, а сам же Кріс його і реалізував. Втім, Вест Хем відігрався всього за дві хвилини внаслідок подачі Цоуфала точно на голову Антоніо. Ще через вісім Майкл оформив дубль, замкнувши прострільну передачу Бенрама на лінію воротарського – 1:2!

Бернлі міг відновити статус-кво на 35-й хвилині, коли Видра увірвався в штрафний, але переграти Фабіанскі поляк не зумів. До перерви рахунок так і не змінився, однак в середині другого тайму його міг зрівняти Родрігес, який тільки-но вийшов на поле – втім, його постріл парирував голкіпер. В цілому ж, швидкості у матчі впали, а цікавих моментів майже не виникало. Зрештою, фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Вест Хема.

Барса – чемпіон Іспанії, Маліновський зі сріблом, Холанд без ЛЧ, біль конкурента ПСЖ – прогноз на фініш сезону