УКР РУС

Удінезе попри перфоманс Мілінковіча-Савіча поступився Торіно, Верона у доданий час вирвала перемогу в Емполі

22 листопада 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У понеділок 13-й тур чемпіонату Італії завершувався двома матчами. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 13-й тур

Верона – Емполі – 2:1

Голи: Барак, 50, Тамез, 91 – Романьйолі, 67

Торіно – Удінезе – 2:1

Голи: Брекало, 8, Бремер, 48 – Форестьєрі, 77

Шевченко дебютував у Серії А з поразки Ромі – страхітливі цифри Дженоа, перші ідеї Шеви та урок від Моурінью

Відкривали понеділковий вечір Серії А сусіди по турнірній таблиці – Верона та Емполі. На тренерький місток господарів повернувся Ігор Тудор, який майже два тижні пропустив через COVID-19. Його підопічні одразу ж кинулись демонструвати алленаторе, що натренували без свого наставника і протягом п'яти хвилин зуміли завдати чотири удари по воротах суперника.

На 10-й хвилині Фараоні зіграв рукою у власному штрафному, але арбітр відверто пробачив захисника Верони. Емполі огризнувся пострілом Хендерсона у хрестовину, а згодом Пінамонті не влучив у вже порожні ворота, замикаючи навіс від партнера.

До перерви команди на більше не спромоглись, натомість після відпочинку Верона вийшла вперед. Тудор вгадав з заміною – Лазовіч промчався лівим флангом, навісив в район одинадцятиметрової позначки, звідки Барак головою пробив повз голкіпера. В середині тайму Капрарі небезпечно цілив у правий кут воріт – Вікаріо у падінні рукою виштовхав м'яч на кутовий, врятувавши ворота тосканців. Небезпечні навали господарів зрештою завершились... голом у їхні ворота. Стрімка контратака, навіс з правого флангу, м'яч відскочив до Романьйолі і той замкнув його у ворота. Емполі надихнувся забитим м'ячем і мало не подвоїв: Байрамі продавив оборону суперника і потужно вистрілив – Монтіпо не зміг зафіксувати сферу і вибив перед собою. Недім пробив вдруге, але вже не так вдало.

Гойдалки в останні 10 хвилин могли принести перемогу обом командам. Фартовішими виявились господарі – вже у доданий час Тамез з близької відстані завдяки рикошету приніс венеційцям надважливі три очки.

У другому матчі зійшлись Торіно та Удінезе. Вже перший удар "биків" досяг цілі: дальній навіс з центра поля, м'яч потрапив на ногу Брекало і Йосіп з далекої відстані завдав удару. Сільвестрі банально проспав цей момент, оскільки не очікував на подібне рішення від орендованого хорвата. В середині тайму його візаві – Мілінковіч-Савіч – врятував туринців від гола, відбивши у падінні м'яч на кутовий після пострілу Пуссетто. Ваня за 5 хвилин до перерви продемонстрував дива спокою, на паузі легко перегравши Делофеу, який на всіх парах мчав на кіпера.

Після відпочинку Белотті скористався помилкою захисту суперника і виходив сам на сам – оборонець заблокував удар і вибив на кутовий, розіграш якого і приніс гол. Сумбур у воротарському Удінезе після навісу, стійка у Белотті, кілька рикошетів і Бремер зрештою запхав сферу у сітку.

В середині другої сорокап'ятихвилинки "б'янконері" отримали право на штрафний і Форестьєрі з далекої відстані закрутив м'яч під поперечину. Згодом Мілінковіч-Савіч виправився за пропущений гол, відбивши постріл від Арслана впритул. На останній хвилині Ваня у шаленому стрибку потягнув удар Самарджіча, ставши одним з героєв поєдинку. Але самовідданої гри кіпера Удіне було замало, аби здобути бодай очко.

Сампдорія перемогла Салернітану й покинула зону вильоту, Сассуоло розписав нічию з Кальярі у матчі з двома пенальті