УКР РУС

Вердер зіграв унічию із Айнтрахтом і показав Шахтарю, як можна зупинити Франкфурт

26 січня 2019 Читать на русском

Бременський Вердер відібрав очки у франкфуртського Айнтрахта в матчі Бундесліги. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 19-й тур

Вердер – Айнтрахт Франкфурт – 2:2

Голи: Еґґештайн, 27, Харнік, 52 – Ребіч, 35, Халлер, 68 (пенальті)

Борусія Д знищила Ганновер, Хоффенхайм у напруженому матчі обіграв Фрайбург: 19 тур Бундесліги, матчі суботи

Зі стартових хвилин ініціативу в матчі захопили господарі. Вердер методично почав шукати підходи до воріт Траппа й вже на 6-й хвилині міг відкривати рахунок. Абрахам забарився з виходом із оборони, але нападник бременців, який уник офсайду, вдало розпорядитися м'ячем не зумів.

Айнтрахт вирішив відповісти ефектно. За три хвилини нагоду пробити отримав Лука Йовіч, але його удар бісіклетою з-під поперечини витягнув кіпер Вердера. Уже в наступній атаці могли забивати господарі, але удар Гебре Селассі з рикошетом від Хасебе парирував Павленка.

А на 18-й хвилині по-справжньому реальний момент забити мали франкфуртці. Після навісу зі штрафного Халлер, здавалося, бив головою точно у кут воріт, але м'яч розминувся зі стійкою. Після цього обидві команди взяли трохи часу на перепочинок, а боротьба впродовж майже десяти хвилин точилася переважно в центрі поля.

Однак, усе змінилося на 27-й хвилині. Максіміліан Еґґештайн отримав передачу від Харніка з глибини поля, одним фінтом залишив поза справами двох франфуртців, утік від Фаллетта й спокійно пробив повз Траппа – 1:0.

Майже відразу Крузе міг подвоїти перевагу Вердера, але його удар з льоту став легкою здобиччю воротаря Айнтрахта. Розплата за марнотратство прийшла на 35-й хвилині. Бременці втратили м'яч у центрі поля, лінія захисту збилася в купу на куті штрафного майданчика, забувши про Анте Ребіча. Хорват у гордій самотності отримав передачу від Де Гузмана, трохи підробив м'яч і класно поклав у дальню дев'ятку – 1:1!

До перерви забити намагалися обидві команди, але реальну нагоду мав лише Еґґештайн-старший. Та його удар у дальній нижній кут, на щастя Айнтрахта, влучив у стійку. Другий тайм став копією першого. Вердер знову захопив ініціативу, а франкфуртці в цей період могли розраховувати хіба на швидкі контратаки.

Зрештою, тиск бременців дав ефект. Да Коста втратив м'яч у центрі поля, Крузе розрізною передачею знайшов Харніка, а Мартін виграв силову боротьбу у Фаллетта, оббіг кіпера й забив у порожні ворота. Тут же капітан "музик" Крузе міг ховати надії Франкфурта на очки: Макс класно закидав м'яч за шиворіт Траппу, але воротар зумів дотягнутися до удару й перевів його на кутовий.

Нереалізований Вердером момент знову став прологом до гола Айнтрахта. На 67-й хвилині Людвіг Аугустінссон впав у власному штрафному майданчику та для чогось прийняв безглузде рішення взяти м'яч у руки – пенальті. Себастьян Халлер без проблем зумів розвести Павленку та м'яч по різних кутах – 2:2.

Такий курйозний гол надовго вибив із колії бременців. Гра перейшла в спокійне русло – суперник Шахтаря по Лізі Європи Айнтрахт не надто прагнув грати на перемогу, а Вердер ніяк не міг прийти до тями після епізоду з одинадцятиметровим.

Лише в останні хвилин 12-13 господарі почали знову створювати моменти біля воріт суперника, але їм відверто не щастило. Під удар Йоганеса Еґґештайна кинулися оборонці, а його рідний брат Максіміліан пробив над воротами здалеку. Не допоміг і вихід суперветерана Клаудіо Пісарро, який за 8 відведених йому хвилин, здається, так і не торкнувся м'яча.

Отже, 2:2 – нічия на користь конкурентів Вердера та Айнтрахта в боротьбі за єврокубки. Франкфуртці зрівнялися за очками з РБ Лейпциг, але завтра "бики" можуть повернутися в зону Ліги чемпіонів. А Бремен втратив шанс піднятися у верхню половину турнірної таблиці.

Шпаргалка для Шахтаря

Матч із Вердером довів, що улюблена схема Аді Хюттера 3-4-3 має вади, якими "гірники" зобов'язані скористатися. Зокрема, трійка оборонців (до речі, вікова: Абрахаму – 32, а Хасебе вже 35) має постійні проблеми зі створенням штучного офсайду. Крім того, через вік захисники не завжди встигають підстрахувати своїх латералів да Косту та Костіча.

Двоє останніх у кращих традиціях мадридця Марсело значно корисніші біля чужих воріт, а от зі своїми, здавалося б, прямими обов'язками справляються через раз. Не назвеш оплотом надійності й центральну вісь франкфуртців, де сьогодні грали Роде та Де Гузман. Наприклад, перший через травми випав із гри ледь не на 2 роки. А нідерландець фізично не може проводити в одному ритмі всі 90 хвилин.

Перестає бути грізним і знаменитий атакувальний трикутник Айнтрахта Ребіч-Йовіч-Халлер, якщо його позбавити постачання. Вердер епізодично брав гру під свій контроль і тоді атака франкфуртців відверто нудьгувала, граючи без м'яча. Доводилося іти в пресинг, опускатися до центрального кола, а це зайва бігова робота.

Головний висновок – цього суперника Шахтар може проходити. Грамотна тактична робота тренерського штабу Паулу Фонсеки перед матчем і злагоджена праця на полі від гравців українського гранда мають стати запорукою успіху.

"Король Коно повернувся". У Німеччині захоплюються класним голом Євгена, а про трансфер з Шальке наразі треба забути