УКР РУС

Венглинський: З відходом Рауля Ріанчо Андрій Шевченко задихав на повні груди

7 вересня 2018 Читать на русском

Екс-форвард збірної України Олег Венглинський поділився враженнями після перемоги "синьо-жовтих" у матчі Ліги націй проти Чехії (2:1).

"Цього разу порадував і результат, і, що особливо приємно, якість гри. Перший матч, вольова перемога, багато моментів із нашого боку, якісний футбол. Єдине, що не сподобалося, – реалізація голевих моментів. Однак загалом плюсів набагато більше, ніж мінусів.

Найголовніше – з відходом Рауля Ріанчо Андрій Шевченко задихав на повні груди. Бо збірна позбулася паразитичної, на мою думку, тактики: "Контроль м’яча заради контролю м’яча". Тому ми не перебирали з цим компонентом гри, діяли в один-два дотики, швидко переходили в контратаки й атаки. Що зрозуміло: маючи настільки стрімкі фланги, нерозумно було би подовгу тримати м’яч заради самого процесу.

"Якщо б матч закінчився нічиєю, це був би вдалий результат" – реакція чеських ЗМІ на перемогу України в матчі Ліги націй

В цілому було видно різницю між гравцями, які на ходу (Олександр Караваєв, Марлос, Євген Коноплянка), й іншими. З іншого боку, готовність тих, хто є основним у клубах УПЛ, порадувала. Ще порадували наші заміни – Олександр Зінченко та Віктор Циганков. Потішили тим, що саме вони організували вирішальний гол, так і грою, яку вони показали, що дає підстави вважати: наші лідери Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка отримали рівносильних конкурентів.

Пропущений гол? Там був цілий ланцюжок помилок. Почалося з обрізки в середині поля, закінчилося діями голкіпера, який під час удару чомусь став на коліна. Помилилися чотири-п’ять футболістів, а не один.

Шевченко працює тренером рівно два роки, цього достатньо, щоби перебудувати команду на свій розгляд. Зверніть увагу на такий момент: у старті з чехами вийшли Марлос і Руслан Маліновський, чим Андрій Миколайович дав зрозуміти, що Україна гратиме з позиції сили. На виїзді! Проти сильного суперника! Для нас це нове", – розповів Венглінський прес-службі УПЛ.

Нагадаємо, вчора збірна України здобула вольову перемогу у матчі проти Чехії в Лізі націй (2:1). Наступний матч у рамках Ліги націй підопічні Андрія Шевченка проведуть у Львові, 9 вересня, проти збірної Словаччини.

Від Литви до знаменитого тріумфу на Євро-2012 – вольові перемоги збірної України