УКР РУС

Венгер запропонував проводити чемпіонат світу кожні два роки – клубний календар зазнає революційних змін

17 березня 2021 Читать на русском

Екс-тренер Арсенала Арсен Венгер не втомлюється вигадувати інновації для покращення футболу.

"Якщо подивитись на команд-учасниць чемпіонату світу, то середній вік гравців складає 27-28 років. Оскільки чемпіонат проводиться лише раз на 4 роки, то у футболістів дуже мало шансів виграти його двічі – наступного разу їм вже 32-33. Імовірно, ЧС слід проводити кожні два роки. Викиньте всі інші незначні турніри. Зосередьтесь на організації найважливіших, а паралельні дрібниці можна усунути. Люди повинні розуміти, що поставлено на карту, і боротися лише за щось справді значне.

Венгер жорстко розкритикував ідею реформи Ліги чемпіонів

Ще одне питання – ущільнення кваліфікацій. Їх можна проводити великим "пакетом" за один місяць або розбити на два – скажімо, лютий і листопад. Натомість гравці зможуть концентруватися виключно на клубах з березня по червень. Після цього буде достатньо часу на відпочинок. В реаліях нинішніх навантажень дуже важливо, щоб футболісти мали 4 тижні повноцінного відпочинку. Зараз вони змушені постійно відволікатися на кваліфікації, перельоти тощо", – цитує Венгера Sportstar.

Нагадаємо, що чемпіонат світу 2022 року повинен відбуватися у листопаді-грудні, що створить неабиякі проблеми для клубного сезону.

"Золотий бутс": Лєвандовскі йде до мети, Холанд та сенсаційні бомбардири в топ-10, Яремчук – найкращий з українців