УКР РУС

Гранада знищила Атлетік і прорвалася у Лігу Європи, Реал Сосьєдад вирвав нічию з Атлетіко і врятував місце в єврокубках

20 липня 2020 Читать на русском

В Ла Лізі провели останній тур сезону 2019/20. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 38-й тур

Вальядолід – Бетіс – 2:0

Голи: Гвардіола, 45+1, Плано, 63

Вільяреал – Ейбар – 4:0

Голи: Замбо, 71, Морено, 86, 89, Гомес, 90+4

Атлетіко – Реал Сосьєдад – 1:1

Голи: Коке, 30 – Янузай, 88

Гранада – Атлетік – 4:0

Голи: Сольдадо, 29, Пуертас, 56, Фернандес, 67, Монторо, 90+3

Вальядолід приймав сусіда по турнірній таблиці Бетіс. У зону вильоту, як і зону єврокубків жодній з команд не судилось потрапити, тому турнірного значення поєдинок не мав. У компенсований час першого тайму господарі відкрили рахунок. Це Гвардіола головою замкнув простріл Алькараса у штрафний майданчик. А у другій половині зустрічі перевагу закріпив Плано майстерним ударом з розвороту.

Завдяки цій перемозі Вальядолід із 42-ма пунктами піднявся на 13-ту сходинку турнірної таблиці, натомість Бетіс із 41-м очком опустився на 15-ту.

Ейбар завітав у гості до Вільяреала. Перша половина зустрічі виявилась дуже нудною – жодного удару у площину воріт. Проте, у другому таймі гольових моментів була безліч. На 71-й відзначився Замбо, а під завісу зустрічі Морено оформив дубль. У компенсований час остаточного розгрому Ейбару завдав Гомес.

Через цю поразку Ейбар із 42-м очками опустився на 14-ту сходинку першості, натомість Вільяреал із 60-ма пунктами закріпився на 5-му місці турнірної таблиці.

Вільяреал оголосив про відхід двох легенд

Атлетіко приймав Реал Сосьєдад, який в разі поразки ризикував пролетіти повз єврокубки. Мадридці, своєю чергою, могли зачепитися за медалі, тож матч був дуже складним. Здавалося, що перемогу відсвяткують господарі, які вели з 30-ї хвилини: тоді після подачі з кутового у штрафному басків сталася серія відскоків, в завершенні якої Мората п'яткою скинув м'яч під удар Коке з п'яти метрів – 1:0. Втім, на 88-й хвилині Янузай хитрим ударом зі штрафного з гострого кута зрівняв рахунок. Саме нічиєю матч і завершився.

Таким чином, Атлетіко набрав 70 очок і фінішував третім, випередивши Севілью за додатковими показниками. Реал Сосьєдад з 56 заліковими балами прорвався в Лігу Європи з шостого місця.

Гранада у рідних стінах зустрічалася з Атлетіком. В разі перемоги андалусійці могли застрибнути в єврокубки, тож налаштування було шаленим. На 29-й хвилині Сольдадо вивів господарів уперед, вивалившись на ударну позицію й пробивши з рикошетом над голкіпером, на 56-й Пуертас забивав вже у порожні ворота, а на 67-й Карлос Фернандес замкнув його простріл на лінію воротарського – 3:0. Вже у коменсований час Монторо встановив остаточний рахунок зустрічі – 4:0.

Внаслідок цього погрому Гранада набрала 56 очок і піднялася на сьоме місце, забравши останню путівку до Ліги Європи. Атлетік з 51 заліковим балом в активі завершив сезон одинадцятим.

Зозуля посприяв достроковому камбеку в Прімеру – українець відзначився унікальним вчинком і вийшов за межі прірви