УКР РУС

Атлетіко на виїзді зганьбив Осасуну, Атлетік розписав бойову нічию із Ейбаром: 29-й тур Ла Ліги, середа

18 червня 2020 Читать на русском

У рамках 29-го туру Ла Ліги відбулось 3 матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 29-й тур

Вальядолід – Сельта – 0:0

Ейбар – Атлетік – 2:2

Голи: Кіке, 19, Орельяна, 78 (пенальті) – Гарсія (пенальті), 8, Вільялібре, 81

Осасуна – Атлетіко – 0:5

Голи: Феліш, 27, 56, Льоренте, 79 , Мората, 84, Карраско, 88

Ігровий вечір середи розпочав поєдинок Вальядолід – Сельта. Перша половина зустрічі нічим особливим глядачам не запам'яталась, але під завісу тайму Тоні Вілья мав нагоду забити. Він увірвався у штрафний майданчик, легко прибрав двох гравців і пробив, але воротар зумів відбити м'яч на кутовий.

Барселона не без труднощів переграла Леганес: тінь Вальверде над Камп Ноу, провал Грізманна, Фаті та Мессі рятують свято

У другому таймі ситуація на полі не змінилась. На 70-й чудовий момент втратив Бельтран – його удар в дотик легко взяв голкіпер, і відразу на 71-й Яго Аспас не зумів реалізувати пенальті. Більше цікавих моментів глядачі не побачили і фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Середняк турнірної таблиці Атлетік на виїзді зустрічався із Ейбаром. Завдяки пенальті, яке було зароблене через гру рукою у штрафному, гостям вдалось відкрити рахунок вже на 8-й хвилині. Його реалізував Рауль Гарсія, легко перегравши воротаря. Господарі прагнули відігратись і їм це вдалось на 19-й – Кіке головою замкнув подачу Леона. Команди пішли на перерву із нічийним рахунком.

Другий тайм розпочався із червоної картки, яку отримав наставник Ейбару Хосе Менділібар за суперечки із суддею. А на 78-й Орельяна реалізував друге пенальті у цьому матчі – 2:1. На 79-й на заміну вийшов Вільялібре, який прагнув зрівняти рахунок. І невдовзі, на 81-й йому це вдалось. Він в дотик замкнув простріл Дані Гарсії у штрафний майданчик – без шансів для голкіпера. Команди до останніх секунд матчу намагались вирвати перемогу один в одного, але часу не вистачило жодній.

Завершувала ігровий день зустріч Осасуна – Атлетіко. На 27-й хвилині після невдало розіграної комбінації, Жоау Феліш своєчасно опинився у штрафному суперника і потужно пробив у праву дев'ятку, вивівши свою команду уперед. Господарі спробували огризнутись навісом у штрафний і ударом Роберто Торреса головою, але м'яч пролетів над поперечиною. Більше цікавих моментів перший тайм поєдинку глядачам не подарував.

А на початку другого тайму Феліш оформив дубль. Завдяки ювелірній розрізній від Корреа, Феліш та Коста вийшли 2 в 1 на голкіпера та класно його розіграли. На 79-й Льоренте обіграв всіх, кого тільки можна було у штрафному і пробив у дальній кут – 0:3. Після цього у господарів зовсім опустились руки і Мората вийшов віч-на-віч із воротарем та поклав ще один. "Добив" Осасуну Карраско, який вийшов на заміну на 84-й хвилині і одразу на 88-й він замкнув чудову передачу Льоренте. Фінальний свисток зафіксував нищівну поразку Осасуни – 0:5.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ