УКР РУС

Лунін дебютував у Прімері, Атлетіко переміг Атлетік: 12 тур Ла Ліги, матчі суботи

10 листопада 2018 Читать на русском

В матчах 12 туру Ла Ліги Вальядолід не зміг переграти Ейбар, Валенсія здобула важку перемогу над Хетафе, Атлетіко переміг Атлетік, відігравшись двічі по ходу зустрічі, а Жирона та Леганес голів не забивали.

Ейбар так і не зумів обіграти Вальядолід. Гості завдали втричі більше ударів, проте вразити ворота Масіпа так і не вдалось. До того ж Арбілья зменшив шанси Ейбара на перемогу, отримавши другу жовту картку.

Шик може опинитись у Вальядоліді, власником якого є Роналдо

Валенсія провела дуже важкий виїзний поєдинок проти Хетафе. Господарі були набагато активнішими, хоча за гострими моментами команди мали рівність. Кабрера та Моліна на 14-й та 48-й хвилинах влучали у каркас воріт, а Родріго у першому таймі кілька разів змушував голкіпера мадридців робити чудові сейви. Зрештою, все вирішило вилучення Бруну Гонсалеса, який примудрився отримати дві жовті картки за три хвилини та привезти пенальті, який на 79-й реалізував капітан Валенсії Дані Парехо – 0:1. Матч з таким рахунком і завершився.

Не менш важкою була гра в Атлетіко, який приймав Атлетік з Більбао. Перший тайм був за гостями, Іньякі Вільямс відкрив рахунок у зустрічі. На початку другого тайму Томас зрівняв рахунок, однак Вільямс знову вивів басків вперед. Але "матрацники" проявили свій бійцівський характер. На 80 хвилині Родріго з передачі Томаса знову зрівняв рахунок, а вже в компенсований час Годін з передачі Грізманна приніс перемогу мадридцям.

Матч між Жироною та Леганесом завершився без зарахованих голів – і заслуги Луніна в цьому не було, хоча він вийшов на 86-й хвилині, дебютувавши в Прімері. Тим не менш, рахунок міг змінитися неодноразово: на 24-й хвилині через офсайд не зарахували гол Карільйо, а на 73-й через фол в атаці було скасовано гол Стуані. Сілва та Лосано пробивали у штангу на 79-й та 85-й хвилинах відповідно. Фінальний свисток зафіксував суху нічию.

"Ми робимо так, як вигідно Леганесу", – Пеллегріно різко відповів на незадоволення Реала ситуацією Луніна

Таким чином, Вальядолід має в активі сімнадцять набраних очок і посідає сьоме місце, а Жирона з також ж кількістю набраних балів – дев'яте. Хетафе має на одне очко менше та йде одинадцятим. Ейбар з п'ятнадцятьма пунктами займає дванадцяту стрічку, а Валенсія відстає від нього на одне очко та дві позиції. Леганес з десятьма очками залишився у зоні вильоту.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 12 тур

Вальядолід – Ейбар – 0:0

Вилучення: Арбілья, 73

Хетафе – Валенсія – 0:1

Гол: Парехо, 79 (пен)

Вилучення: Бруну Гонсалес, 79 (друга жовта)

Атлетіко – Атлетік – 3:2

Голи: Томас, 61, Родріго, 80, Годін, 90+1 – Вільямс, 36, 64

Жирона – Леганес – 0:0