УКР РУС

Севілья та Атлетіко розійшлися миром, Валенсія перемогла Еспаньйол: 12-й тур Прімери, матчі суботи

2 листопада 2019 Читать на русском

У суботу відбулось кілька поєдинків 12-го туру Прімери. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 12-й тур

Еспаньйол – Валенсія – 1:2

Голи: Рока, 31 (пен) – Парехо, 69 (пен), Гомес, 81

Севілья – Атлетіко – 1:1

Голи: Васкес, 28 – Мората, 60

Нереалізований пенальті: Коста, 72

У першому матчі 12-го туру Еспаньйол у рідних стінах приймав Валенсію. У середині першого тайму господарі повели у рахунку – Джеффрі Кондогбія зіграв рукою у власному штрафному, арбітр призначив пенальті, який упевнено реалізував Марк Рока. На початку другого тайму уже "кажани" могли отримати аналогічний шанс за фол Дардера, але за мить арбітр скасував пенальті у ворота Еспаньойла після перегляду VAR.

Барселона сенсаційно програла Леванте – потрійний шок за сім хвилин з мадридським катом

Втім, у середині тайму левантійці таки отримали право на пенальті. З "точки" пробивав Парехо – 1:1, для Даніеля цей гол став уже шостим у чемпіонаті, чотири з яких він забив саме з пенальті. А наприкінці зустрічі Валенсія вирвала перемогу – Гомес головою замкнув подачу з лівого флангу.

Після осічки Барселони у матчі проти Леванте турнірну таблицю могли очолити Севілья або Атлетіко, які зустрічалися в очному поєдинку на Рамон Санчес Пісхуан. Перший тайм команди провели у рівній боротьбі, однак переможцем у ньому вийшли андалусійці – на 28-й хвилині Васкес відкрив рахунок, пробивши головою метрів з 14-ти після подачі Банеги зі штрафного.

Мадридці зуміли відігратися аж на злеті першої третини другого тайму після того, як Мората вистрибнув на дальній стійці й замкнув навіс Аріаса з правого краю. На 72-й же "матрацники" могли вирвати перемогу, заробивши пенальті, однак постріл Дієго Кости з "позначки" парирував Вацлік – а потім чех ще й впорався із добиванням Коке. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ