УКР РУС

Барселона знову перемогла Валенсію та вийшла у фінал Кубка Іспанії

9 лютого 2018 Читать на русском

Барселона обіграла Валенсію в півфіналі Кубка Іспанії. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Рахунок у зустрічі було відкрито на старті другого тайму – Коутінью на дальній стійці замкнув простріл Суареса. Бразилець з'явився на полі відразу після перерви, а вже через 4 хвилини святкував дебютний гол за Барселону.

На 82 хвилині Ракітіч з передачі того ж Суареса подвоїв перевагу каталонців і зняв будь-які питання про переможця дуелі. Валенсія за весь матч створила декілька дуже хороших моментів, але пробити Сіллессена так і не зуміла.

Перший матч також завершився на користь Барселони. Таким чином, колектив Ернесто Вальверде вийшов у фінал Кубка Іспанії, де зіграє проти Севільї, яка вчора пройшла Леганес.

Валенсія зробила все, щоб закрити Мессі, але цього виявилося мало

У першому таймі практично вся небезпека воротам господарів надходила від Мессі. Ліонель традиційно накручував суперників і виходив на ударні позиції. Однак аргентинцю було неймовірно складно: на ньому постійно "висіли", з ним дуже щільно грали, коли не встигали – порушували правила, навіть футболку з нього зняли. Протягом першої половини зустрічі Барселона мусила задовольнятися тим, що Мессі витиснув з такої ситуації, та ударом Суареса прямо в руки Доменеку.

По перерві "кажани" продовжували позбавляти Лео задоволення від футболу, але інші гравці Барселони врешті-решт почали користуватися посиленою увагою до свого лідера. Допоміг у цьому Коутінью, який замінив інертного Андре Гомеша. В одній з перших атак другої половини зустрічі Феліппе відзначився дебютним голом. Голкіпер Валенсії завадив йому забити вдруге і парирував черговий постріл Мессі, а от "взяти" удар Ракітіча з ідеальної позиції не зміг.

Валенсії знову не вдався "великий" матч

За останні два тижні Валенсія програла 4 матчі своїм прямим конкурентам: Реалу та Севільї в чемпіонаті, а також двічі в кубку Барселоні. В усіх поєдинках команда Марселіно гідно протистояла суперникам, але водночас в усіх справедливо поступилася. Як в домашній грі з Реалом, так і сьогодні Валенсія повинна була забивати.

Тільки один Родріго мінімум двічі пробачив "блауграна" – поперечина і Сіллессен. До 30 хвилини господарі мали відчутну перевагу за ударами (5:1), і ця статистика прекрасно відбивала ситуацію на полі. Валенсія виглядала краще, але до голів справа не дійшла. Вже у другому таймі бодай один момент за участю Гедеша мав би перетворитися в гол – не пощастило. А як на 74 хвилині з метра не забив Гайя – просто фантастика.

Валенсія провалила останній з 4 великих іспитів і пролонгувала серію поразок. Одна з головних причин – кадрова ситуація. Марселіно мав серйозні проблеми зі складом, а добре пройти такий відрізок в таких умовах майже не реально. Деякі гравці через втому припускалися жахливих помилок, сьогодні яскравим прикладом став другий гол Барселони.

Цікаві факти

– Феліппе Коутінью забив дебютний гол за Барселону.

– Барселона стала першою командою в історії, яка гратиме в 5 поспіль фіналі Кубка Іспанії.

– Луїс Суарес також асистував Коутінью, коли той забивав дебютний гол за Ліверпуль у лютому 2013 року.

Кубок Іспанії, півфінал, матч-відповідь

Валенсія – Барселона – 0:2

Голи: Коутінью, 49, Ракітіч, 82