УКР РУС

"Уявіть, що Шевченку дали 10 днів на підготовку збірної до Євро", – Суркіс розкритикував УАФ

29 квітня 2020 Читать на русском

Президент Динамо Ігор Суркіс вважає, що УАФ халатно поставилось до вирішення питання рестарту УПЛ.

"Щоб зрозуміти, який час насправді потрібен для повернення до кондицій, в кожному клубі необхідно протестувати гравців і підібрати оптимальну програму підготовки. Прагнення швидше почати може дорого обійтися футболістам і вивести їх з ладу не тільки на цей сезон, але і на наступний. Кому, як не колишньому гравцеві і тренеру Протасову, це розуміти.

Протасов розповів про плани УАФ щодо відновлення УПЛ

Тому радитися слід не з чиновниками, а з тренерами, які краще знають, скільки потрібно готуватися до рестарту сезону. Зберіть наставників команд Прем'єр-ліги і запитайте їхню думку – мало хто, переконаний, скажуть, що двох тижнів після двох з половиною місяців простою їм буде досить. Наш клуб на робочій зустрічі представляв заступник генерального директора Сергій Мохник – не найкращий фахівець в тренувальному процесі. Якщо щось піде не так, з кого мені питати – з функціонера або з тренера?

Хотів би я подивитися, що сказали б в федерації, отримай Андрій Шевченко на підготовку до чемпіонату Європи два тижні або, того гірше, десять днів. Так, Євро-2020 перенесено через форс-мажорні обставини – але, коли клуби попросили потіснитися в інтересах головної команди країни і поламати календар, ніхто і слова не сказав. Значить, тренер збірної ясно розумів, що підготовка футболістів вимагає часу", – цитує Суркіса footclub.

Нагадаємо, на останніх зборах УАФ запропонувала провести перший матч після карантину вже наприкінці травня.

Трансфери Динамо на чорний день – 5 гравців, які поповнять бюджет мільйонами євро