УКР РУС

Усі фургони VAR перебувають в Україні, клуби можуть їх замовляти на матчі чемпіонату – офіційна заява УАФ

25 жовтня 2022 Читать на русском

Українська асоціація футболу опублікувала спеціальний реліз, в якому вказаний порядок використання системи VAR на поєдинках УПЛ.

У ньому УАФ роз'яснила процедуру використання системи відеоповторів у чемпіонаті України, оскільки останнім часом виникають питання щодо організації роботи VAR у поєдинках УПЛ.

УПЛ сподівається повернутися до "розкоші VAR" у наступному сезоні – кількість фургонів повинна збільшитись

Наразі в Україні є три повністю укомплектовані системи VAR. Придбання першого фургону було здійснене повністю за кошти УАФ. Другий і третій фургони придбали на кошти УАФ та частково – за рахунок УПЛ. Усі три фургони перебувають на території України (раніше у ЗМІ була інформація, що один із них передали до Румунії).

Призначення VAR на матчі УПЛ відбувається відповідно до регламенту, з яким були ознайомлені перед початком змагань усі клуби. Для визначення матчів УПЛ, у яких використовуватимуть систему VAR, створюється спеціальна комісія у складі Олега Протасова (першого віце-президента УАФ), виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого і голови Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі. Саме вони визначають один поєдинок у турі, де працює система відеоповторів.

Впродовж одного туру УАФ виділяє один фургон VAR за власний кошт. Другий і третій фургони VAR можуть замовити самі клуби на платній основі. Для розгляду такого звернення клуб має надіслати оформлену належним чином заявку, вимоги до якої вказані у роз'ясненні на сайті УАФ.

Калініченко видав головне шоу на ЧС-2006, Тимощук – найкращий після Пірло: свіжий погляд на єдиний Мундіаль збірної