УКР РУС

Фрайбург впевнено здолав Шальке і увірвався у топ-3 Бундесліги, Уніон дотиснув Борусію М і потіснив Баварію з 1 місця

30 жовтня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 12-й тур чемпіонату Німеччини завершувало три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 12-й тур

Уніон Берлін – Борусія М – 2:1

Голи: Беренс, 79, Духі, 90+7 – Ельведі, 33

Шальке – Фрайбург – 0:2

Голи: Гріфо, 45+1, 61 (п.)

Кельн – Хоффенхайм – 1:1

Голи: Кайнц, 13 – Ларсен, 36

Вилучення: Кабак, 87 (Хоффе, друга жовта картка)

Вердер здобув перемогу над Гертою, піднявшись у зону єврокубків

У першому матчі дня Уніон приймав менхенгладбаську Борусію. Берлінці після сенсаційної поразки Бохуму у попередньому турі мали реабілітовуватись, і середняк турнірної таблиці добре для цього підходив. Пропущений гол в середині першого тайму від Бекера не було зараховано через гру рукою. У відповідь забили "жеребці" – Ельведі після подачі з кутового влучно замкнув навіс головою.

За десять хвилин до завершення матчу Беренс відгкнувся на простріл у штрафний і відновив статус-кво. А на 87-й Тріммель головою замкнув подачу у воротарський у ближній кут, перевернувши все з ніг на голову. Однак радість берлінців була завчасною – VAR зафіксував положення поза грою. Проте на сьомій (!!!) доданій Духі після розіграшу кутового головою замкнув навіс у штрафний майданчик і вирвав перемогу для господарів. Перемога принесла Уніону 26 очок і підняла на вершину турнірної таблиці, Борусія М з 16-ма пунктами – одинадцята.

Шальке мужньо впирався у матчі з Фрайбургом до кінця першого тайму, поки у доданий час не пропустив від Гріфо – півзахисник збірної Італії красиво закрутив з лінії штрафного у дальній кут. По перерві Чалханоглу "зрізав" Чонг Ву Йонга у власному штрафному і "привіз" пенальті. Стандарт впевнено виконав все той же Гріфо, оформивши дубль. Чергові три очки дозволили Фрайбургу піднятись на третю сходинку, Шальке і надалі останній.

В останньому матчі дня Кельн приймав Хоффенхайм. Сусіди по турнірній таблиці розписали бойову нічию, забивши по голу один одному ще у першому таймі. По перерві "цапи" мали шанс на пенальті, коли Кабак зіграв рукою у власному штрафному, але прискіпливий VAR порушення правил не угледів. Наприкінці поєдинку Озкан подарував ще один шанс супернику, коли заробив другий "гірчичник" і залишив гостей у меншості. Однак, все завершилось миром. Як наслідок, Хоффе піднявся на сьому сходинку, а Кельн став десятим.

РБ Лейпциг залякує Шахтар перемогою над Байєром, Борусія Д повернулася у зону ЛЧ, Вольфсбург принизив Ордеця за тайм