УКР РУС

Баварія розтрощила Фрайбург, забивши 5 "сухих" голів, Уніон впевнено здолав Борусію Д і закріпився на вершині Бундесліги

16 жовтня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 10-му турі чемпіонату Німеччини відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 10-й тур

Кельн – Аугсбург – 3:2

Голи: Тіггес, 47, 81, Гусайнбазік, 61 – Нідерлехнер, 14, Каліджурі, 69

Уніон Берлін – Борусія Д – 2:0

Голи: Хаберер, 8, 21

Баварія – Фрайбург – 5:0

Голи: Гнабрі, 13, Шупо-Мотінг, 33, Сане, 53, Мане, 56, Забітцер, 80

РБ Лейпциг перестріляв Герту – суперник Шахтаря у Лізі чемпіонів ледь не розгубив перевагу у три м'ячі

У першому матчі дня зійшлись сусіди по турнірній таблиці – Кельн та Аугсбург. Гості першими вийшли вперед – Нідерлехнер вдало замкнув простріл від Вінтера. За 2 хвилини Груесо подвоїв, але арбітр угледів офсайд і гол не було зараховано.

Одразу по перерві Тіггес відновив статус-кво. В середині другого тайму команди знову обмінялись голами – Кельн зусиллями Гусайнбазіка вийшов вперед, але вже за вісім хвилин Каліджурі знову зробив рахунок рівним. Наприкінці матчу Тіггес оформив дубль і підняв команду одразу на сьому сходинку турнірної таблиці.

Уніон у матчі з дортмундською Борусією ще до перерви зумів забити два м'ячі, створивши собі комфортну перевагу – дубль оформив Хаберер. На початку зустрічі він скористався помилкою Кобеля, а в середині тайму потужно пробив з далекої відстані у нижній кут. "Джмелі" довше тримали м'яч, але, окрім цього показника, нічим особливим похизуватися не могли.

Баумгартль по перерві міг ставити крапку у матчі, але цього разу надійно зіграв Кобель. У Борусії геть нічого не виходило в атаці і фантастична перевага у володінні м'ячем (71% на 29%) не мала особливого значення. Як наслідок, берлінці вистояли, набрали 23 очки і закріпились на вершині турнірної таблиці, Борусія з 16-ма пунктами восьма.

В останньому матчі дня Баварія приймала Фрайбург. Мюнхенці у разі успіху могли потіснити команду Крістіана Штрайха з другої сходинки і підібратись ближче до Уніона. Виконувати поставлене завдання "Ротен" почали с перших секунд: затероризувавши оборону суперника баварці вийшли вперед на 13-й хвилині: Флеккен грудьми врятував свою команду після розстрілу впритул від Сане, але зреагувати на добивання головою від Гнабрі вже не встиг. Фрайбург ожив і почав створювати моменти, але пропустив вдруге: Шупо-Мотінг отримав м'яч у штрафному і з-під захисника з гострого кута пробив у напрямку дальної стійки – 2:0. Гнабрі міг ховати суперника за 5 хвилин до перерви, але з меж штрафного не зумів переграти Флеккена.

По перерві Гнабрі ледь не оформив дубль, влучивши у стійку. Однак за мить за нефарт партнера поквитався Сане, божевільним ударом з-за меж штрафного поціливши під ліву стійку. Через три хвилини четвертий гол баварців забив Сане, елегантно перекинувся сферу через Флеккена. Забітцер наприкінці матчу поставив масну крапку, довершивши приниження Фрайбурга. Перемога дозволила Баварії набрати 19 очок і піднятись на другу сходинку турнірної таблиці, Фрайбург з 18-ма пунктами третій.

Хабі Алонсо знову зазнав приниження з Байєром, чергова капітуляція Ордеця, Вердер поступився Майнцу