УКР РУС

Уніон у матчі з нереалізованим пенальті сенсаційно поступився Бохуму, Герта на останніх хвилинах дотисла Шальке

23 жовтня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 11-й тур чемпіонату Німеччини завершували два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 11-й тур

Бохум – Уніон Берлін – 2:1

Голи: Хофманн, 44, Хольтман, 71 – Пантовіч, 90+3

Нереалізований пенальті: Пантовіч, 78

Герта – Шальке – 2:1

Голи: Тусар, 49, Канга, 88 – Моллє, 85

Шальке підписав дворазового переможця Ліги Європи, який не зумів заграти у Бундеслізі

Найгірша команда Бундесліги – Бохум – сенсаційно здолала лідера турнірної таблиці Уніон. Хофманн вперше міг виводити госопдарів вперед в середині першого тайму, але з його замиканням головою по центру воріт впорався Рьоннов. Ріман відповів сейвом після удару низом від Сібачо. Осей-Туту наприкінці тайму бив під поперечину – кіпер виніс на кутовий, після якого Бохум святкував взяття воріт – Хофманн головою влучно замкнув навіс.

По перерві Осей-Туту влучив у поперечину. Безликий Уніон не міг нічого запропонувати заведеним рурцям, які, в результаті, подвоїли свою перевагу – Хольтман замкнув у порожні ворота після контратаки і прострілу від Антві-Аджея. Наприкінці матчу арбітр висмоктав з пальця незрозумілий пенальті, який міг стати переломним для берлінців. Однак Пантовіч з позначки не зумів переграти Рімана. Мілош реабілітувався у доданий час, забивши потужним ударом після відскоку з кутового, але на більше команду не вистачило.

Український захисник Бохума Іван Ордець провів на полі весь матч, записав у пасив жовту картку і отримав за свою гру від SofScore 6,8 бала – оцінка стала третьої найгіршою в команді. Перемога принесла Бохуму 7 очок і дозволила піднятись на передостанню сходинку, Уніон залишився першим, але відстань від Баварії скоротилась лише до одного бала.

У ще одному матчі Герта на останніх хвилинах вирвала перемогу у Шальке. Бультер вивів гельзенкірхенців вперед на 15-й хвилині, але офсайд не дозволив зарахувати взяття воріт. Одразу по перерві Тусар заспокоїв вболівальників на трибунах, вдало зігравши на добиванні. За 5 хвилин до завершення матчу Моллє, здавалось, вкрав у берлінців три очки, однак Канга таки зумів залишити Шальке на останній сходинці.

РБ Лейпциг оформив камбек з Аугсбургом, відігравшись з 0:3, Борусія Д розтрощила Штутгарт, Баварія здолала Хоффенхайм