УКР РУС

Айнтрахт здобув сенсаційну перемогу над Баварією, Байєр розгромив Армінію й наздогнав мюнхенців на вершині таблиці

3 жовтня 2021 Читать на русском

У неділю 7-й тур чемпіонату Німеччини завершували три поєдинки. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 7-й тур

Майнц – Уніон Берлін – 1:2

Голи: Інгвартсен, 39 – Авоньї, 70, 73

Вилучення: Кор, 90+2 (Майнц, друга жовта картка)

Баварія – Айнтрахт – 1:2

Голи: Ґорецка, 29 – Хінтереггер, 32, Костіч, 83

Армінія – Байєр – 0:4

Голи: Діабі, 18, Шик, 24, 57, Демірбай, 90+1 (пен)

РБ Лейпциг познущався над Бохумом, Вольфсбург у меншості поступився Борусії М, Борусія Д здолала Аугсбург

Недільну програму 7-го туру відкривала зустрічі між сусідами по турнірній таблиці – Майнцом та Уніоном. Доволі рівний перший тайм пройшов у запеклій боротьбі за центр поля і завершився голом від господарів: Карім Онісіво міг забивати сам, але не пошкодував передачі для партнера і Маркус Інгвартсен влучним пострілом запалив своє прізвище на табло.

В середині другого тайму берлінці зрівняли: Крузе довгим пасом вивів на ворота Авоньї, той відірвався від одного захисника, на ліній штрафного майданчика рукою відштовхнув іншого і пробив у дальній кут. За три хвилини він же, змістившись трохи вправо, забив практично гол-близнюк. Вже у доданий час Кор побачив перед собою другу жовту картку і залишив Майнц у меншості, однак це ніяк не повпливало на підсумковий результат.

Перемога дозволила Уніону набрати 12 очок і піднятись на 7 сходинку турнірної таблиці Бундесліги, Майнц з 10-ма пунктами опустився на дев'ятий щабель.

Непереможна Баварія у рідних стінах приймала Айнтрахт, який вже п'ять матчів поспіль завершує із нічийним результатом. У першому таймі команди обмінялися голами. На 29-й хвилині господарів вивів уперед Ґорецка, але довго перевага баварців не протрималась – на 32-й зрівняв Хінтереггер.

У другому таймі гра продовжилась на рівних, поки під завісу тайму Соу не віддав блискучу розрізну у штрафний майданчик на Костіча, який зі зручної позиції пробив у правий кут воріт – 1:2. Підопічні Нагельсманна одразу кинулись в атаку, щоб відновити рівновагу, але захист "орлів" витримав. Зрештою, фінальний свисток зафіксував поразку Баварії – першу у поточному розіграші чемпіонату.

Фіаско мюнхенців відкрило Баєру шанс наздогнати "рекордмайстера" на вершині турнірної таблиці, зрівнявшись з ним за очками. Для цього необхідно було переграти Армінію – команду, у якої досі не було перемог у поточному розіграші Бундесліги. Щоправда, білефельдці відбирали очки у Айнтрахта і Хоффенхайма, тож закидувати капелюхами андердога "фармацевти" не мали права. Тим паче, граючи на його полі.

Гості поставились до завдання відповідально, відкривши рахунок на 18-й хвилині зусиллями Діабі. Втім, Армінія вже через хвилину забила у відповідь – бути б 1:1, якби VAR не помітив офсайд у Віммера. Взяття воріт скасували, а на 24-й хвилині Байєр шокував публіку другим голом. Його провів Шик, який отримав передачу від Вірца й реалізував вихід віч-на-віч. Через 11 хвилин по перерві Патрік остаточно добив господарів, замкнувши подачу від Фрімпонга зі стандарту – 0:3! Крапку ж у зустрічі поставив пенальті, який у компенсований час реалізував Демірбай. 0:4.

Байєр святкує розгром Армінії й виходить на другу позицію в турнірній таблиці. У "фармацевтів" і Баварії тепер по 16 очок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ