УКР РУС

Борусія Д завдяки хет-трику Фюлькруга розбила Бохум і піднялась у зону Ліги чемпіонів, Уніон Берлін здолав Дармштадт

28 січня 20:28 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 19-й тур чемпіонату Німеччини завершували два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 19-й тур

Уніон – Дармштадт – 1:0

Гол: Голлербах, 62

Борусія Д – Бохум – 3:1

Голи: Фюлькруг, 6 (п.), 72, 90+1 (п.) – Шлоттербек, 45 (аг.)

Байєр несподівано втратив очки у матчі з Борусією М – Баварія майже наздогнала Алонсо і Ко на вершині Бундесліги

У першому матчі дня Уніон здобув важку перемогу над Дармштадтом. Найгірша команда Бундесліги достойно протистояла берлінцям у першому таймі і фактично не дозволила їм створити бодай щось. Можна згадати хіба два неточні удари Беренса і невдале замикання подачі з кутового Тріммеля.

Одразу по перерві Голлербах і Крал протягом хвилини могли виводити Уніон вперед, але першому відверто не пощастило з точністю, а з ударом другого впорався кіпер. Зрештою, на 63-й хвилині Голлербах пробив "мури" Дармштадта і берлінці задихали вільніше. Тиск відповідальності відійшов і господарі почали створювати момент за моментом. Розкрились і гості – Г'ясула мав шанс зрівняти, першим встиг на добивання, але головою пробив повз стійку.

Як наслідок, все завершилось мінімальною перевагою Уніона – берлінці набрали 17 очок і залишились п'ятнадцятими, Дармштадт з 11-ма пунктами безнадійно останній.

У ще одному поєдинку дортмундська Борусія на своєму полі взяла гору над зухвалим Бохумом. Всі голи у цій зустрічі забивали господарі. Фюлькруг вже на перших хвилинах вивів "джмелів" вперед – Ріманн порушив правила і Ніклас з пенальті покарав кіпера рурців. Наприкінці тайму Борусія забила вдруге, але вже у свої ворота – Шлоттербек невдало перервав простріл, спрямувавши сферу у свої ворота.

Бохум огризався дуже гостро, але на екваторі другої половини матчу знову пропустив – Фюлькруг оформив дубль, цього разу забивши з гри. Вже у доданий час форвард збірної Німеччини тріумфував утретє (і знову з пенальті), завершивши свій бенефіс цього вечора.

Перемога принесла дортмундцям 36 очок і дозволила потіснити РБ Лейпциг з топ-4 Бундесліги. Бохум з 20-ма пунктами залишився чотирнадцятим.

Штутгарт влаштував побоїще РБ Лейпциг, Баварія втримала перемогу над Аугсбургом, Фрайбург несподівано програв Вердеру