УКР РУС

Українці в Лізі Європи: Яремчук вкотре забив, Шевчук "привіз" пенальті на Кутроне, Григорчук забезпечив собі плей-офф

8 серпня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" – про виступи українських футболістів у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи та успіхи їхніх команд.

Єврокубковий день для українців розпочався дуже позитивно – Астана Романа Григорчука вдома розтрощила Валлетту. Рахунок 5:1 фактично гарантує нашому тренеру вихід у плей-офф кваліфікації, а матч-відповідь на Мальті перетворився у формальність.

Українці в Лізі Європи: Петров сенсаційно вибив росіян, Яремчук і Сергійчук відзначилися голами, провал Петряка

Роман Яремчук знову забив за Гент у єврокубках – цього разу постраждав АЕК Ларнака. На Кіпрі основному форварду збірної України вистачило 26 хвилин, щоб відкрити рахунок. Момент для Романа створив партнер, залишалося лише влучно пробити.

Яремчук був активним, постійно намагався загрожувати, протягував м'яч на дриблінгу та бив по воротах. Однак дограти зустріч йому не судилося – у середині другого тайму Роман отримав травму в боротьбі з суперником. Форвард попросив заміну, тримаючись за стегно.

Ігор Пластун відіграв увесь матч за бельгійців і виконав декілька виносів зі штрафного майданчика. Роман Безус просидів гру у запасі. Наприкінці зустрічі АЕК зрівняв рахунок, але виїзна нічия робить Гент фаворитом на вихід у наступний раунд.

Сергій Шевчук у складі Пюніка зіграв проти команди АПЛ. Вулверхемптон не мав жодних проблем у Вірменії – 0:4 з дублем Хіменеса та комфортна перевага перед домашнім матчем. Сам Шевчук, на жаль, відзначився негативом – українець на останніх хвилинах завалив у власному карному майданчику новачка "вовків" Патріка Кутроне. Пенальті. Англійці його реалізували та встановили підсумковий рахунок.

АЕК Атени без травмованого Дмитра Чигринського на виїзді переміг Крайову. Фейєнорд відвантажив 4 м'ячі тбіліського Динамо, але пропускав не Сергій Литовченко – наш голкіпер сидів у запасі.

Українське дербі могло відбутися в поєдинку Вентспілса та Гімараєша, але не склалося. Валерій Бондаренко знову грів лавку португальців, а Михайло Сергійчук за 54 хвилини на полі заробив жовту картку. Поєдинок впевнено виграв Гімараєш.

Кирило Петров звично зіграв у центрі захисту Нефтчі проти Бней-Єгуди. Азербайджанці мали солідну перевагу в домашньому матчі, але врятували нічию лише в компенсований час. Артем Гордієнко за один тайм не встиг врятувати Шериф від домашньої поразки АІК.

Зганьбилася команда Романа Кожуховського – Нимме Калью програв люксембурзькому Дюделаджу з рахунком 3:1. Ексгравець Карпат Андрій Маркович провів за естонців усю гру, а Владислав Хомутов вийшов лише на декілька хвилин.

Ліга Європи. 3-й раунд кваліфікації, перші матчі

Астана – Валлетта – 5:1

Голи: Сігурьонссон, 8, 57, Логвиненко, 15, Томасов, 35, Янга, 80 – Фонтанелла, 67

АЕК Ларнака – Гент – 1:1

Голи: Трічковскі, 88 – Яремчук, 26

Пюнік – Вулверхемптон – 0:4

Голи: Догерті, 29, Хіменес, 42, 46, Невеш, 90+1 (пен)

Крайова – АЕК Атени – 0:2

Голи: Манталос, 60, Лівая, 85

Вентспілс – Вікторія Гімараєш – 0:3

Голи: Давідсон, 30, Пепе, 50, Амоа, 80

Нефтчі – Бней-Єгуда – 2:2

Голи: Жозеф-Монроз, 43, Аласкаров, 90+7 – Тамбі, 26, Гадір, 36

Шериф – АІК – 1:2

Голи: Кендиш, 56 (пен) – Лукіч, 12 (аг), Сігторссон, 14

Фейєнорд – Динамо Тбілісі – 4:0

Голи: Сіністерра, 43, Кобурі, 82 (аг), Бергейс, 84 (пен), Нарсінг, 88

Вилучення: Шулая, 79

Дюделанж – Нимме Калью – 3:1

Голи: Штольц, 28, 30, 76 – Пурі, 41

Вилучення: Кірсс, 90