УКР РУС

Український футбол тримається до останнього під тиском коронавірусу – в Європі продовжуються лише 7 чемпіонатів

14 березня 2020 Читать на русском

Коронавірус потужно вдарив по футбольному сезону. Майже всі європейські ліги заморозили, однак в деяких країнах все одно грають.

Лише Україна, Туреччина, Сербія, Угорщина, Білорусь, Казахстан та Росія поки що продовжують свої національні футбольні змагання серед країн-членів УЄФА.

Ювентус пішов шляхом PornHub, Мессі продає одяг, а син Роналду грається зі світом – футбол на карантині

Наразі через пандемію коронавірусу вже зупинили чемпіонати Англії, Іспанії, Німеччини, Італії, Франції, Нідерландів, Бельгії, Португалії, Шотландії, Данії, Австрії, Швейцарії, Греції, Ірландії, Уельсу, Північної Ірландії, Кіпру, Люксембургу, Ізраїлю, а також розіграші Кубків Швеції та Фінляндії. Без футболу залишилися в Андоррі та Сан-Марино, на Фарерських островах і на Мальті.

У Східній Європі на паузі чемпіонати Чехії, Словаччини, Польщі, Хорватії, Словенії, Румунії, Болгарії, Латвії, Литви, Естонії, Боснії та Герцеговини, Північної Македонії, Чорногорії, Албанії, Косова. Не грають вже також в Азербайджані, Вірменії та Грузії.

Євро-2020: УЄФА змушений перенести чемпіонат після звіту ВООЗ

У західній півкулі ще тривають футбольні змагання в Аргентині, Бразилії, Болівії, Мексиці, Чилі, Коста-Риці, Гондурасі, Гватемалі. Натомість зупинили чемпіонати США, Колумбії, Еквадору, Парагваю, Перу, Уругваю, Венесуели та Сальвадору.

В Азії вже з кінця лютого не грають в чемпіонатах Японії, Ірану та Таїланду, припинені змагання у Гонконзі та Іраку, так і не розпочалася першість у Південній Кореї. Продовжують грати в ОАЕ, Катарі, Саудівській Аравії, Узбекистані, Індії, Сінгапурі, Індонезії, Малайзії.

Поки що тривають чемпіонати Австралії та Нової Зеландії.

Серед країн Північної Африки триває першість Алжиру, зупинені змагання в Єгипті та Тунісі.

Коронавірус атакує: усі можливі сценарії футбольного сезону – від зміщення календаря до повного колапсу