УКР РУС

Україна втратила пряму путівку в груповий етап Ліги чемпіонів – поразки Динамо і Шахтаря виявилися фатальними

19 березня 2021 Читать на русском

Усім українським клубам слід готуватися до непростих кваліфікацій Ліги чемпіонів.

Синхронні вильоти Динамо і Шахтаря з єврокубків виявилися для УПЛ фатальними. Вітчизняна першість пропустила Шотландію на 11 сходинку таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Вільяреал вдруге легко бив Динамо – команда Луческу без шансів вилітає з ЛЄ

Рейнджерс зробив розкішний подарунок, програвши Славії в 1/8 фіналу ЛЄ. Українським грандам достатньо було здобути дві нічиї або одну перемогу на двох. Втім, Динамо і Шахтар знову поступилися Вільяреалу та Ромі відповідно. Відставання від Шотландії залишилося на рівні мізерних 0,275 очка. Становище українського чемпіонату стане ще гіршим, адже влітку відпаде більший коефіцієнт за підсумками сезону 2016/17 (5,500 проти 4,375 у шотландців).

Нагадаємо, таблиця коефіцієнтів УЄФА формує представництво на єврокубковий сезон 2022/23. 12-те місце, яке посідає Україна, передбачає участь у єврокубках п'ятьох клубів. Двох – у Лізі чемпіонів (одного – у другому кваліфікаційному раунді, одного – у плей-офф раунді), одного – у Лізі Європи (у плей-офф раунді) та двох – у новоствореній Лізі конференцій (одного – у другому кваліфікаційному раунді, одного – у третьому кваліфікаційному раунді).

Шахтар програв Ромі й вилетів із Ліги Європи – Каштру не вгадав джокерів, Мораєс "хворіє" і з голом, неминуча Перебудова